איני מבין את השאלה. נסח/י בשנית באופן ממוקד יותר

  • תשלום לנאמן ושכר טירחה
    ש | 28/01/2009 15:06

    העורך דין יקר מאד וגובהה שכומים אשטרונומים עליהם הסכמתי ...היום הוא מבקש שאשלם לו  שעות עבודה כמנהל עזבון ,,,בית המשפט מינה את שני הצדדים לניהול עזבון, לטעענתו אם בית המשפט ישלם לו אז זה התקזז מהתשלום שלי עבור השעות,הוא טוען כי המחיר שלו לשעה לא יסופק על ידי בית המשפט ולכן עלי לשלם את ההיפרש , בעצם עלי לשלם מראש . ואם בית משפט ישלם זה יתקזז מימה שאשלם אני לא מסכים ואז הוא אומר שאינו מעוניין ליצג אותי, בעיזבון לא חסר כסף...אלא שהצד שכנגד רוקנו בעבר את חלקו הגדול של העזבון, בית המשפט הטיל על מנהלי עזבון לבצע את הבדיקות הנדרשות ...בדיקות שכנראה יעלו לעורך הדין שלי במחיר הקולגיאליות ...אבל אני לפני הוכחות...מה לעשות

    • איני מבין את השאלה. נסח/י בשנית באופן ממוקד יותר  לת
      עו"ד מ. שיפמן | 28/01/2009 17:55

    • ניסוח מחודש של השאלה
      ש | 29/01/2009 11:06

      העורך דין שלי בעל מוניטין ויקר ביותר,,,יש בנינו הסכם שכר טירחה ולמרות זאת הוא דורש ממני כיום תוספת תשלום על כל שעה של ניהול עזבון , את השכר שהוא יקבל מבית המשפט,מהעזבון עבור עבודתו יקזז מתשלומי, במידה ולא אשלם את שעות עבודתו בניהול עזבון הוא הודיע כי אינו מעוניין לנהל את העיזבון, מה עלי לעשות? אדגיש כי בעזבון יש דירת גג בצפון תל אביב וכמיליון ש''ח. אלא שבעבר הצד שכנגד רוקן  סכומים ניכרים מהעזבון והשופט הורה למנהלי עזבוןלערוך את הבדיקות הנדרשות.  זה אומר שהצד שכנגד צריך לבדוק את עצמו...ואילו בא כוחי,,המפגין קולגיאליות יתרה כלפי הצד שכנגד צריך לדרוש את הבדיקות...אנא עצתכם...

      • ניהול עזבון - דיני משפחה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 29/01/2009 22:30

        שלום רב, את שכר הטרחה של מנהל העזבון קובע ביהמ"ש וספק אם בנסיבות אלה רשאי מנהל העזבון לדרוש מאחד היורשים שכ"ט נוסף. לא ברור מהשאלה באיזה סוג הליך מדובר (שכן התייחסת לעניין הוכחות ובדיקות למיניהן) ולכן מומלץ להיוועץ מיידית עם עו"ד המתמחה בתחום או לפנות ל"יעוץ אישי" באתר בדחיפות. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים