הבאת ילד ארצה

  • הבאת ילד מנישואים קודמים ארצה, ממולדובה
    דניאל | 28/01/2009 00:35

    שלום אני אזרח ישראלי הנשואי לאזרחית מולדובית. אשתי בתחילת ההליך המדורג לקבלת אזרחות ישראלית. יש לה ילד מנישואים קודמים והוא גר עם ההורים של אשתי, במולדובה. בעלה לשעבר לא שילם מזונות (אף פעם) ובא לבקר אותו פעם בשנה. אנחנו רוצים להביא את הילד לישראל ולהשלים את המשפחה החדשה. לפי משרד הפנים אנחנו צריכים את ההסכמה של האב הביולוגי.קשה לי להאמין שהאב יחתום על מסמך הסכמה מצידו. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות ? יש דרך אחרת , בלי הסכמת ההורה? עצם העובדה שהאב לא משלם מזונות מאפשרת נישול כל הזכויות על הילד ע''י בית המשפט? תודה

    • הבאת ילד ארצה
      עו"ד מ. שיפמן | 28/01/2009 18:08

      שלום רב ענין אי תשלום מזונות לא מונע מאב זכויותיו כאפוטרופוס על ילדו. הבאתו ארצה בלי אישור דינה כדין חטיפת ילד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • אז מה כן אפשר לעשות?
        דניאל | 28/01/2009 22:56

        תודה על תשובתך. ברור שלא חשבנו לחטוף אותו. אנחנו רוצים להיות ביחד, אבל הכל לפי החוק. חוץ מהחתימה של האב , יש דרך אחרת , מקבילה, עקיפה שניתן ללכת בה? חוקית כמובן . תודה מראש.