חיוב במזונות- דיני משפחה

  • מזונות
    לילי | 28/12/2008 07:41

    עד עכשיו היו לבני מזונות זמניים בגובה 2160 שח צמוד למדד. בחודש הזה הוא כבר 15. בחודש הבא יש לי דיון על מזונות קבועים. לבני יש הרבה בעיות רפואיות מבחינה פיזית (אורטופדיות,לב, שמיע,ראייה,שיניים) לכן יש לי הרבה הוצאות.(עם קבלות) מבחינת לימודים הוא מבריק.הוא לומד בכיתה מדעית אקדמאית ולכיתה כזאות יש חיתחייבות לקורסים באוניברסיטה. לכן יש הרבה הוצאות נוספות מעבר הרגיל.הוצאות רפואיות +לימודיים יותר מ-7000 לחודש (עם קבלות). שאלות: א) כל סכום של הוצאות שנקבע ע"י בית המשפט מתחלק חצי חצי ביני לבין אביו? ב) גם תשלומי מדור מתחלק חצי חצי? ג) גם הוצאות הבסיסיות מתחלקים חצי חצי? ד) האים הוא חייב לשלם על המזונות הזמניים הצמדה עבור כל התקופה ממתאי שנקבאו עד עכשיו. יש לציין שאני מרוויחה 8000 שח ואביו מרוויח 12000 שח בחודש. אני מבקשת התייחסות דחופה!!! תודה

    • חיוב במזונות- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 28/12/2008 15:20

      שלום רב מדור נכלל ברכיב המזונות. ישנה התייחסות בפסיקת מזונות להתשכרות כ"א מההורים ואם הפער הוא כה גדול החיוב יהיה בהתאם. ההוצאות הרפואיות מתחלקות בדר"כ 1/2 - 1/2 בין ההורים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר