קיזוז הפסדים - דיני משפחה

  • ידועים בציבור - חלוקת ההכנסות
    אלעזר | 26/11/2008 15:03

    לאחר מספר שנים חיים משותפים וניהול משק בית משותף ( וילדים משותפים ) אנו נפרדים.לא נוהל חשבון בנק משותף.חלק ממשכורתי, כל חודש נחסך. ובת הזוג דורשת חצי מאותו חסכון ( וכן זכויות על הקרנות השונות , פנסיה וכו ).בחשבון אחר - כספים מלפני אותו קשר - נשאו הפסדים כבדים.האם לפי החוק אפשר לקזז את אותו חסכון אל מול אותם הפסדים בעת המשא ומתן על ההסכם?תודה מראשא.

    • קיזוז הפסדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/11/2008 22:38

      אלעזר שלום, במסגרת מו"מ אפשר להעלות כל טענה, ולנסות לשכנע את הצד השני להסכים לה. זו מהותו של מו"מ ואף היתרוון בו - שכן אפשר להסכים על דברים החורגים מהוראות החוק היבשות ומסמכויות ביהמ"ש הדן בתיק ומוחוייב להחליט עפ"י החוק. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • שאלתי היתה לגבי החוק
        אלעזר | 27/11/2008 22:47

        בהנחה שאין הדברות. מה אומר החוק?

        • קיזוז הפסדים - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 28/11/2008 00:07

          אלעזר שלום, כיוון שהחוק קובע שכל מה שנצבר בתקופת החיים המשותפים הוא משותף, יש לאזן גם זכויות וגם חובות. במקרה שלך מדובר בהפסדים בחשבון ובו כספים שנצברו לפני הקשר, וסביר שאילו היו מרוויחים (ולא מפסידים) לא היית רוצה להכניסם לחלוקה ... בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת