הסתלקות מצוואה - דיני משפחה

  • הסתלקות מצוואה
    רונית | 25/11/2008 22:18

    לאחר שנתקבלה התנגדות שהגשתי לצוואה, ניתן צו קיום צוואה. בתיק קיים מנהל עזבון והעזבון טרם חולק, אך עברו למעלה משנתיים מאז צו הצוואה. כעת הנני מעוניינת להסתלק מהצוואה לטובת אחי, שהנו גם יורש (אנחנו 2 יורשים). האם עלי להגיש בקשה לתיקון צוואה? ולקבל את הסכמת אחי על ידי תצהיר והסכמת מנהל העיזבון? האם עלי לנמק מדוע אני מבקשת להסתלק? האם על הבקשה לתיקון קיום צוואה להיות גם היא ערוכה בתצהיר? כך שאני צריכה להגיש מטעמי 2 תצהירים?האם עלי להגיש את הבקשה לבית המשפט או לרשם?האם לאחר שאני מגישה את הבקשה, ניתן להגיש התנגדות לבקשתי , וצריך לפרסם את הבקשה בעיתון כמו בהגשת צו קיום צוואה?

    • הסתלקות מצוואה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 25/11/2008 23:21

      כל עוד לא חולק העיזבון את רשאית להסתלק את רשאית להסתלק לטובת אחיך. את עושה כן בתצהיר הסתלקות לבית המשפט (היה והתיק מנוהל בבית המשפט) את לא צריכה לפרט את סיבות ההסתלקות את לא צריכה אישור מנהל העיזבון או אחיך גם לא מפרסמים דבר בעניין זה

      • הסתלקות מצוואה
        רונית | 26/11/2008 00:23

        תודה על התשובה המהירה, אך לא התייחסת בתשובתך לעניין האם אני צריכה להגיש בקשה לתיקון צו קיום צוואה, הואיל וכבר ניתן לפני שנתיים. האם עלי לקבל את הסכמת מנהל העזבון לעניין הבקשה? האם עלי להגישה בתצהיר גם או שמספיק תצהיר ההסתלקות?