מזונות חיילים - דיני משפחה

  • מזונות לחייל
    ענת | 15/11/2008 20:39

    שלום רב ברצוני לברר האם חייל אשר נפסקו המזונות עבורו לאימו יכול לתבוע מזונות מאביו עד שישתחרר מן הצבא (הבחור בן 21 ) אם כן מהו התהליך הנדרש לביצוע תביעה מעין זו. תודה וכל טוב ענת

    • מזונות חיילים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/11/2008 20:53

      ענת שלום, אם ביהמ"ש פסק כי בתקופת הצבא ישולמו מזונות חייל לידי האם, לא ניתן יהיה כמובן לתבוע מהאב לשלם מזונות גם לידי החייל עצמו (דהיינו תשלום כפול). אולם היה ויש צידוק מספיק לכך שהמזונות לא ישולמו לידי האם אלא לידי החייל, יש להגיש תביעה מתאימה לביהמ"ש, ולפרט את הנסיבות המצדיקות את השינוי. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • מזונות לחייל- הבהרה ושאלה נוספת
        ענת | 16/11/2008 15:53

        תודה עבור תשובתך. מזונות לאם הסתיימו כיוון שבהסכם מצוין עד הגיע הילד (החייל היום) לגיל 21. מכיוון שהחייל בן 21 משכורתו הצבאית נמוכה מאד ומשכורת אימו נמוכה ביותר גם היא, האם קיימת אפשרות לתבוע מזונות מהאב ע"י ובשביל החייל בלבד. אם קיימת אפשרות מעין זו כיצד נעשה התהליך האם יש צורך בעו"ד? האם בבית דין למשפחה? או אחר? תודה וכל טוב.

        • מזונות חיילים - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 17/11/2008 17:23

          ענת שלום, החיוב במזונות חייל אינו קשור לגיל החייל אלא לעובדת חוסר יכולתו להשתכר. לכן אם החייל הגיע לגיל 21 ועדיין בשרות חובה (ולכן אינו יכול להשתכר), זכותו להגיש תביעת מזונות נגד אביו. תביעות כאלה יש להגיש לביהמ"ש לענייני משפחה וניתן להגיש גם ללא עו"ד, כמו כל תביעה אחרת. השאלה היא כמובן האם ההליך יהיה יעיל באותה מידה ותוצאותיו שוות את החסכון בשכ"ט עו"ד. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת