עיכוב יציאה מן הארץ

  • פרוטוקול
    רק_אני | 19/10/2008 11:33

    שלום , קיבלתי צו עיכוב יציאה מהארץ מבית הדין הרבני כאשר התוענה היא שאברח לחול . הגעתי יום אחרי לבית הדין הרבני ונאמר לי שם שבכדי לבטל את הצו אני צריך להביא ערב/ערבות/ שיעבוד של דירה ניקבע לי דיון במסגרת 2 הצדדים ושם באתי ואמרתי שהבאתי נסח טאבו של 2 דירות והבאתי 2 ערבים . הם שאלו את אישתי מה היא רוצה בכדי לאפשר לי לטוס לחו"ל (טיסה שהוזמנה עוד מלפני שהיא פתחה תיק ועוד כשידעתי אותה על כך ואף הזמנתי אותה להצטרף בכדי שנוכל לסיים ברוח טובה) היא אמרה גט, שאלו אותי אם אני מוכן אמרתי שהדיון חרום ניקבע לדיון על הצו עיכוב יציאה ושהבאתי את הערבים ו 2 דירות . (הם טענו שאנחנו צריכים לגמור את הנושא לפני שהם יבטלו את הצו ועוד האריכו אותו לשנה ) אמרתי מספר פעמים בדיון על כך שהבאתי להם את הערבות שביקשו רק יום קודם. אך בפרוטוקול שקיבלתי הם לא רשמו מילה או פסיק בנושא ... שאלותי הם : 1.האם פרוטוקול לא אמור לכלול כל מילה ושעל שאחד הצדדים אומר ? 2.האם זה חוקי שהם התעלמו מכך שהבאתי ערבויות מתאימות לכך שאני אופיע במשפט ? 3.קראתי הרבה בנושא וקראתי שיש את חוק כבוד האדם וחרותו,ושהצו זמני לא אמור לעקם לי את היד מאחורי הגב אלא לאפשר להליך משפטי תקין בלבד? 4.האם היה מותר לי להקליט את הדיון בבית הדין הרבני ? 5.מה אני כן יכול לעשות בנושא ? אם הם לא התיחסו לערבויות האם אני יכול לערער על הפרוטוקול ? 6.שאלה נוספת התבטלה לי הטיסה וכן ניגרם לי עוגמת נפש ועלויות של כרטיס טיסה האם מישהו אחראי על כך האם מישהו אמור לשאת בהוצאות ? תודה רבה וסליחה על האורך ...

    • עיכוב יציאה מן הארץ
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 19/10/2008 12:54

      שאלותיך הן רבות ואני אנסה לענות עליהן בקצרה א. בעניין הפרוטוקול החסר - באופן עקרוני היה עליך לדאוג לכך כבר במהלך הדיון שבו לדבריך נאמר לך שאם תביא ערבות יתאפשר לך לצאת לחו"ל או לפחות מיד לאחריו, עכשיו לצערי זה כבר מאוחר. ב. בעניין חוקיות מניעתך מיציאה לחו"ל - באם ביה"ד חושש לעיגונה של האשה (ויתכן שיש לביה"ד סימוכין מסויימים לחשש שלו) אכן החלטתו חוקית ומחוייבת המציאות, להיפך אילו ביה"ד לא היה מונע את יציאתך החלטתו זו הייתה בעייתית לאור החשש העיגון הקיים לדעת ביה"ד. ד. הקלטת דיונים בביה"ד היא עבירה פלילית שעונשה מאסר בפועל. ה. הפתרון באם אתה עדיין מעוניין לצאת לחו"ל להפקיד גט שליחות ביד ביה"ד (גט שליחות פירושו גט רגיל שאינו ניתן לאשה אלא לביה"ד וביה"ד יהיה רשאי ליתנו ליד האשה אילו לא תחזור במועד המוסכם, במידה ותחזור למועד המוסכם הגט בטל ואין לו כל משמעות הלכתית). ו. בעניין ערעור על החלטת ביה"ד אתה רשאי לערער בביה"ד הגדול, מידת ההצלחה בערעור תלויה במשתנים רבים ולא יהיה זה הגון והוגן מצידי לתת לך יעוץ בעניין כאשר אין לי את כל הפרטים הספציפיים של המקרה הנידון. בהצלחה הרב אביעד אושרי טוען רבני ומגשר משפטי

      • בהמשך לפרוטוקול
        ONLY_ME | 19/10/2008 14:12

        לגבי הפרוטוקול - קיבלתי אותו רק עכשיו (אחרי הדיון כך שלא יכולתי לדעת מה נירשם ומה לא . לגבי הצו עיכוב אין חוק שאומר שצו עיכוב יציאה הוא מקרה קיצוני וצריך לנסות כל דבר אחר בכדי לא לגרום לשלילת זכויותי (מה עוד שלפי מה שקראתי בית המשפט העליון קבע שמדינת ישראל אינה בית כלא)(כגון לבקש ממני ערבות / גט על תנאי / שיעבוד דירה) כי אין התיחסות באף פרוטוקול לעיניין ההצעה שלהם או שלי לנושא האם אין בזה פגיעה / כליאת שווא ? בעצם זה שלא הציעו אלא הלכו על הכלי הקיצוני ביותר ? האם הם חייבים לקבל את הפקדת הגט כי את זה הצעתי עוד במעמד צד אחד והם כל הזמן ניסו לומר לי שזה לא אפשרי ולא הבנתי למה ... לעיניין הפיצוי מי אמור אם בכלל לפצות אותי על הכרטיס טיסה שאבד על הימי חופש שהלכו בבזבוז ועל כל עוגמת הנפש שניגרמה לי עקב כך ? תודה שוב ומצטער של האורך (שוב)

        • תגובה
          טו"ר הרב אביעד אושרי | 19/10/2008 18:44

          באופן עקרוני אני יכול לומר לך בוודאות כי באם אתה מוכן להפקיד גט וכמו"כ להפקיד ערבויות מתאימות להבטחת המזונות אזי אין כל סיבה הגיונית שימנעו ממך לצאת מן הארץ. וביה"ד רשאי להפר את חירותך בכדי להבטיח את הזכויות המגיעות לאשה לפי דעתו ואין עם כך כל בעיה חוקית משום שהפרת זכויותיך במקום של חשש עיגון נחשבת לתכלית ראויה. חוששני כי אתה לא מיוצג ועל כן אין מי שיעמוד על זכויותיך והרי לך התוצאה שללא ספק היא תוצאה עגומה, רצוי מאוד שתקח לעצמך יצוג שאמנם עולה כסף אבל חוסך גם לא מעט כסף ועגמ"נ. בהצלחה

          • בהמשך
            ONLY_ME | 19/10/2008 18:49

            קודם כל תודה לגבי מזונות אין ילדים והאישה עובדת כך שאין מזונות האמת כמו שאמרתי לך הצעתי להם את עיניין הגט על תנאי והצעתי 2 דירות ו 2 ערבים והם פשוט לא התיחסו אני פשוט בהלם מהמערכת חשבתי שיש עם מי לדבר ושיש הגיון הבנתי שאין ...

            • תגובה
              טו"ר הרב אביעד אושרי | 20/10/2008 08:05

              אם אכן הצעת את מה שהצעת לכאורה לא אמורה הייתה להיות כל התנגדות מצד ביה"ד לאפשר לך לצאת לחו"ל,ואלו מעשים שבכל יום, אא"כ ישנם פרטים חריגים בחומרתם שאינם ידועים לי.

    • עיכוב יציאה מן הארץ - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 19/10/2008 16:03

      אתה בפתחו של הליך מורכב. אני מבין שאתה מנסה למצוא את דרכך דרך גישוש בפסיקה וחקירה, שמאד נגישה היום...... דע, כי העולם של דיני משפחה הוא מורכב, הוא רגיש, הוא מתיש, יש בו אטסטגיות וטקטיקות, ואתה חייב אדם מקצועי שילווה אותך שקול פניה למסלול הייעוץ האישי באתר, שם יסייעו לך בפתרון כולל ומקיף בהצלחה