הבהרה

  • גירושין וחובות שבעלי הפיל עליי
    גרושה בקרוב | 17/10/2008 15:57

    מספר חודשים לאחר נישואיי בעלי סיפר לי כי הוא מעוקל ולכן ביקש ממני שאפתח לו עסק על שמי....הוא לא עבד חצי שנה ראשונה אז רציתי שיעבוד....אז פתחתי העסק על שמי כנל ביקש מסגרת 2500 בבנק ועשיתי לו...לאחר מכן הפסיק לעבוד ביבודה זו והתחיל לעבוד במפעל וגם אז ביקש שאעשה מסגרץ 5000 ש"ח עכשיו אנו רוצים להתגרש רציתי לדעת אם השופט יכול לפסוק שנשלם מסגרות אלה או שבעלי יכול לסרב לזה?אני לא עבדתי מאז חתונה ולא היו מסכימים לעשות לי מסגרת אילו משכורתו לא היתה מופקדת בחשבוני(חשבון אישי ולא משותף)

    • הבהרה
      הבהרה | 17/10/2008 15:59

      רציתי להבהיר המסגרות בשני בנקים שונים.....על סך כולל של 7500 ש"ח וכוונתי הייתה שהשופט יפסוק שנשלם חצי חצי גם ללא הסכמת בעלי או שבעלי יכול להגיד שהוא לא רוצה לשלם חצי חצי כי חובות אלה שלי...כתוב על שמי החשבון בבנק?

    • חובות
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 19/10/2008 00:09

      ככל שמדובר בחובות משותפים ואם התנהלותכם הכספית במהלך כל שנות הנישואין הייתה תוך שיתוף מלא הרי שבהחלט החוב בבנק אמור להתחלק בין שניכם. עם זאת, לעיתים בהתנהלות נבונה ובהתאם לנסיבות תתכן קונסטלציה שהחוב כולו יפול על כתפיו של הבעל, אולם זה קצת מורכב אבל ניתן. בהצלחה הרב אביעד אושרי טוען רבני ומגשר משפטי

    • שיתוף בחובות- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 19/10/2008 23:26

      שלום רב סביר בהחלט שבימ"ש יורה על שיתוף בחובות בחשבון הבנק, אך כמובן שתצטרכי להוכיח את השיתוף ביניכם ואת העובדה שהוא היה מוגבל ומעוקל והחשבונות נפתחו בעבורו ובעבור עסקים שלו. במצב שכזה כאמור, בימ"ש יכול להחליט שהמטרה הייתה שיתוף וניהול משק הבית וכלכלתו ולכן החובות משותפים. ישנן נסיבות שבהם בימ"ש מחליט שהחובות חלים על הבעל בלבד ויש לבדוק כל מקרה לגופו כדי להעריך את המצב באופן נכון ומדויק (ככל שניתן). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר