אפלייה

  • הטבה לנשים בלבד במאוחדת
    אודי | 09/03/2011 14:10

    לקופת חולים מאוחדת ישנה הטבה למבוטחות בביטוח משלים "שיא"- לקיחה ושימור דם טבורי מן השלייה מיד לאחר הלידה במחיר מוזל (כ-2200 ₪ במקום כ 8000 ₪). אני מבוטח במשלים "שיא" אך אשתי מבוטחת בקופת חולים אחרת ולכן איננו זכאים להטבה. כיוון שהעובר הינו שלי במידה שווה כשם שהוא של אשתי והדם הנלקח הוא של העובר ולא של האישה, אני מעוניין לקבל את ההטבה. פניתי למאוחדת בנושא וקיבלתי תשובה מעו"ד מטעמם כי מצוין בחוזה ההצטרפות לביטוח משלים שיא שההטבה היא למבוטחות בלבד. האם אפליה זו חוקית והאם ניתן לחייב את הקופה לתת לי את ההטבה גם כן. תודה, אודי.

    • אפלייה
      עו"ד ש. בייזר | 10/03/2011 12:08

      אודי שלום, זוהי שאלה מעניינת וכבדת משקל המעלה סוגיות משפטיות מתחומים שונים -דיני חוזים, משפט מנהלי וכו'. לצערי זה לא מתאים למתכונת הפורום. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום