חיוב ערב

  • ערובת אישית לחברה בע"מ
    ארנון | 08/03/2011 22:54

    האם אפשר להגיש תביעה לבי"ד לתביעות קטנות בגין חיוב אישי לא מוצדק של בעל חברה בע"מ בהיותו ערב אישית ? (בעל החברה נדרש לשלם קנס + הוצאות בגלל חוב של החברה שלו).

    • חיוב ערב
      עו"ד ש. בייזר | 09/03/2011 00:44

      שלום ארנון, האם החיוב של הערב הוא מכח פסק דין ? אם כן - אז הענייו כבר נדון ולא ניתן להגיש בגינו תביעה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • חיוב ערב
        ארנון | 09/03/2011 21:38

        שי, הנושא לא נדון בערכאות כלל. מדובר בחברת דלק גדולה שחייבה את החברה שלי בקנס התנתקות חצי שנה לאחר החזרת הדלקן והחיוב חזר בגלל ביטול הוראת קבע. הם התעלמו מפניות בכתב שלי והעבירו את הטיפול לעו"ד שדורש מהחברה ובמקביל ממני כערב לשלם + הוצאות. חשבתי לשלם אישית ולהעביר תביעה לבי"ד לתביעות קטנות. (מדובר על סכום של מאות שקלים). השאלה העקרונית - האם בי"ד לתביעות קטנות ידחה התביעה בגלל שבמקור זה חיוב של חברה ? תודה מראש. ארנון

        • תביעה של ערב
          עו"ד ש. בייזר | 10/03/2011 12:02

          שלום ארנון, אתה תוכל לתבוע את החברה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום