לשון הרע

  • חוסר יושר
    דביר | 08/03/2011 16:06

    שלום רב שליח מסר לי מכתב מעו"ד שמטפל בתיק שלי. במכתב בין השאר כתוב הדברים הבאים : הח"מ דוחה את הנהגותך משוללת תום הלב, את חוסר היושר שלך ואת החוצפה והנואלות. ואינו רוצה להמשיך ולייצג אותך... . --------------------- בחיי, עם יד על הלב - אני לא יודע על מה הוא מדבר. מה שאני כן יודע, זה - שמאוד מאוד נפגעתי מהלשון הבוטה מאי הצדק שבחר להפגין, ומהשתלחות - ולשון הרע נגדי. כן, אני בטוח שאין כל שמץ של אמת בדבריו, לא עשיתי כלום. אני מדבר בכבוד, לא חייב כסף ועומד בכל ההתחייבויות כנדרש. ------------------------ על סמך מה פגע בי, על סמך מה קבע שיש בי חוסר יושר ? אני מבקש לתבוע אותו, אני מבקש להוציא את הצדק לאור ? האם לאור הדברים הנ"ל יש באפשרותי להגיש תביעה ? האם במקביל יהיה נכון לפנות לועדת האתיקה שתבחן הנושא ? ----------------------- בתודה מראש בברכה

    • לשון הרע
      עו"ד ש. בייזר | 08/03/2011 23:34

      שלם דביר, אם המכתב היה מיועד רק לך והגיע רק אליך אזי לא מדובר בלשון הרע. לגבי ועדת האתיקה - איני יכול להתייחס, אין את פרטי המקרה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • לעו"ד, בהמשך לתשובתך לשון הרע
        דביר | 09/03/2011 02:11

        שלום רב - ורב תודות על התייחסותך המהירה. בהמשך לתשובתך, אני מבקש לשאול : * האם יש להסכים להתבטאויות כגון אלה - מצד העו"ד. * "אכן המכתב יועד רק לי והגיע רק אלי. אך מה בדבר הצופים והשומעים בדרך, כדוגמת המזכירה שהדפיסה, המתמחה שלצד העו"ד, ועולי בכלל המכתב נמסר לתיוק בביהמ"ש. * ומה לגבי בחירת הסגנון, מטרת הפגיעה, ומבחן הסתברות. * מה הם זכויותיי, מה נדרש ממני לעשות כדי להבין את פשר התנהגותו של העו"ד כלפי ? ------------------------------------- בתודה מראש בברכה

        • לשון הרע
          עו"ד ש. בייזר | 09/03/2011 11:13

          דביר שלום, אם הדברים הובאו לידיעתם של נוספים זה עשוי להוות לשון הרע. זו עובדה שיהיה צריך להוכיח בבית משפט (אם העניין יגיע להתדיינות משפטית). על מנת לנסות להבין את פשר העניין - אתה יכול לנסות לפנות לעו"ד לבקש הסברים ו/או התנצלות. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

          • לעו"ד, תודה רבה.  לת
            דביר | 09/03/2011 16:38