חיוב במדמי משלוח

  • הטעייה במכירה באתר **** והתנערות מאחריות מצידם.
    כפיר | 05/03/2011 19:27

    בתאריך הנקוב מעלה רכשתי מכשיר מסוג ארדיסק נייד למחשב שלי בגלל המחיר הטוב שהיה באתר גט היט והאופציה לאיסוף עצמי רכשתי דווקא דרכם את המוצר במחיר של 249 ש"ח ועוד 10 ש"ח הנחה בעקבות קופון פירסום של החברה בפייסבוק שלי סה"כ עלות 239 ש"ח עם איסוף עצמי לאחר יום התקשרתי לתאם כמו שרשום בהזמנה שלי באתר את האיסוף של המוצר ונאמר לי ע"י הספק שלא ניתן לאסוף עצמי את המוצר הזה ולדבר עם האתר שקניתי דרכו **** לאחר שיחה עם **** בתאריך 16 לאחר הקניה נאמר לי שיחזרו אלי עם תשובה (בזמן זה הדף באתר לא שונה והיה עוד אופציה לרכישה עם איסוף עצמי) אך לא חזרו היום בתאריך ה 17 התקשרתי לאתר גט היט למוקד שלהם ונאמר לי שאין איסוף עצמי למוצר והספק ראשי לשנות את האופציה עם האיסוף הנציגה לא הסכימה להעביר אותי למנהל והתעקשה שאני יוסיף דמי משלוח למוצר ושיקרה שבדף המכירה רשום שהוא רשאי לשנות את האופציה של האיסוף היום התברר לי בזמן השיחה שחברת **** שינו את מחיר המוצר ל 299 ש"ח + משלוח חינם כלומר הכניסו את ה 49 ש"ח דמי משלוח עוד יותר הצחיק אותי לגלות שעכשיו אם קונים את המוצר במחיר הגבוהה יותר מאשר המחיר שאני רכשתי ניתן כן לאסוף אותו עצמאית כמו כן אני לא קונה פעם ראשונה באינטרנט ולא פעם ראשונה באתר זה במקרה ואין איסוף עצמי למוצר אין את האופציה של הבחירה באיסוף עצמי בעת מועד הקנייה דבר שני הספק לא רשאי לשנות את ביצוע ההזמנה לאחר ששולם הכסף דרך אתר **** דבר שלישי השינוי של המודעה שהסכום עלה בדיוק בסכום המשלוח והאופציה להפסיד את דמי המשלוח ולאסוף את המוצר מבית העסק רק גרמה לי להבין שמדובר פה על הונאה של בית העסק להרוויח על הלקוחות את דמי המשלוח שלא עולים לו יותר מ 15 שקלים וזה טריק שיווקק מלוכלך (אם המוכר ראשי לשנות את האופציה של האיסוף עצמי מתי שבא לו למה הם עלו דף מודעה חדש עם משלו "חינם" והעלו את המחיר ב 49 ש"ח) אני רוצה מבית העסק פיצוי על כל שיחות הטלפונים העצבים והשקרים שנגרמו לי בעקבות הקנייה באתר אני רוצה משלוח חינם של האתר אלי הביתה במחיר שקניתי 239 ש"ח ואם לא לאסוף את זה עצמאית כמו כן על החוצפה של בית העסק להתנער מאחריות שלהם להגן עלי בתוק לקוח שלהם ובתור חברה שמפרסמת ספקיות שונות אני יהיה מעוניין לפעול בתהליכים משפטיים אם יש צדק בדברים שלי כי לא יתכן שהחברה לא תיקח את האחריות בידיים שלה אם הייתה טעות חשוב להדגיש בזמן תהליך קנייה בכל אתר סחר שקיים באינטרנט אם אין אופציה לאיסוף עצמי אין אופציה לבחירה אני מצרף 2 קבצים ההזמנה שלי ודף המכירה החדש שלהם כאשר דף המכירה הישן אין לי לא לוקחים אחריות לא בעייה שלנו אין מנהל להעביר לו את הדברים הספק רשאי לשנות את האופציה לאיסוף אחרי הרכישה שלך הדברים רשומים בדף הרכישה אנחנו גוף שמגן עלייך אבל אין פה אופציה לאיסוף עצמי ותצטרך לשלם אין מה לעשות אין לי תשובות לתת לך שאמרתי להם שאני יפנה למועצה לצרכנות היא אמרה לי רק בהצלחה ... לאחר שליחת מייל חריף לצוות האתר נזכרו לאחר שבועיים כמעט להתקשר אלי אחת שאמרה שהיא מנהלת כמו כן היא התנערה מאחריות ואמרה שזה לא בעייה שלהם וששאלתי אותה עם אתם בתור מפרסמי הספק עשיתים פדיחה בפרסום או הספק טעה אתם גוף שאמור להגן עלי אני זה שצריך לספוג את האחריות או אתם צריכים לשבור בינכם את הראש ולפצות אמרתי לה אני רוצה פיצוי הולם על מה שנגרם היא אמרה לי מה אתה כבר רוצה בזילזול אמרתי לה את בתור מנהלת צריכה להבין מה קרה פה ולבחור פיצוי הולם היא אמרה הבנתי את הגישה שלך לך תתבע אותנו. אמשח לקבל יעוץ לפני שאני הולך לתביעה את מיא ני אמור לתבוע את הספק או את האתר **** שלפי התקנון מפילה את כל האחריות על הספקים אבל הם בעצם הגוף שפירסם את הספק ? בתודה כפיר

    • חיוב במדמי משלוח
      עו"ד א. מירוז | 05/03/2011 22:22

      ראשית, השתדל לכתוב יותר במתצות. לשאלתך, אם בתנאי ההצעה נאמר שיש אופציה לאיסוף עצמי ללא חיוב בדמי משלוח היא מחייבת.

      • תודה על התשובה
        כפיר | 06/03/2011 00:10

        כן היה במכירה אופציה לאיסוף עצמילאחר השיחה עם הספק וגט היטפתאום עלתה לאתר מודעה חדשה של אותו מוצר ב 299 ש"חוהמשלוח חינםאם הייתי טועה לגבי הטענות שלי ובאמת הספק ראשי לעשות מה שבא לו או גט היט לא היה סיבה לעלות את המודעה מחדש הרי לא?זה ממש שיטת הונאה שאם אתה רוכש את המוצר ב 299 ש"ח לפי המודעה החדשה ולא במחיר שרכשתי כן יש לך אפשרות לאסוף את המוצר אבל ההפסד שלך כי המשלוח "חינם" כלול במחיראז יש תיק לתביעה קטנה ?העיניין הוא לא ה 49 ש"ח משלוח אלא ההתנערות מאחריותלאחר הקניה והיחס המזלזלבתודה כפיר

        • רק שאלה אחרונה , את מי עלי לתבוע?
          כפיר | 07/03/2011 20:25

          ?

          • זהות הנתבע
            עו"ד א. מירוז | 07/03/2011 20:53

            לפי מה שאתה כותב, הנתבע הוא מפעיל אתר GETIT.

            • אז לפי מה שאני מבין זה האתר שמפרסם הוא הנתבע היחיד
              כפיר | 07/03/2011 20:57

              אז האחריות היא בסופו של דבר של המפרסם של המודעה שזה אתר GETIT ? אם הייתה טעות של הספק או לא האחריות על האתר שקניתי דרכו בלבד?