ועוד שאלה אחת-בעניין הערעור

  • ברצוני לערער על פס"ד ל תביעה קטנה
    רובי | 02/03/2011 22:53

    עשיתי שיעורי בית. נא לתק אתי אם אני טועה. יש לשלם לבקשת רשות ערעור כ460 ש"ח,ממלאים הנימוקים למה אני רוצה לערער ואז מפקידים 3500 ש"ח.נכון? האם האגרה+הפיקדון חוזרים אליי רק אם אני מנצח או שזה איך שהשופט במחוזי קם באותו בוקר? (גם הוא בן אדם). אם בפס"ד המקורי של הת"ק הפסדתי,אבל לא נפסקו לי הוצאות משפט,האם במיקרה של הפסד אפסיד יותר? בקיצור,אני שואל מה הם הסיכונים הכלכליים ? (אני לא שואל כאן על הסתברות שערעורי יתקבל). תבעתי על 6000 ש"ח ,תביעתי נדחתה,אבל ה"קנס" שקיבלתי הוא 0 ש"ח. תודה .

    • ועוד שאלה אחת-בעניין הערעור
      רובי | 02/03/2011 22:59

      שוב שלום ותודה. אם בפס"ד אין אזכור לעדות (עד כדי התעלמות ) ושאר נספחים שהיו לטובתי ,האם יש סיכוי לערעור על הת"ק או שברגע שהשופט בת"ק טען בפס"ד :"התובע לא הוכיח את טענותיו" (שוב,למרות הנספחים,והעדות וכיו"ב ) אז זה חוסם את סיכויי התביעה שלי? אשמח למענה.

      • ערעור
        עו"ד ש. בייזר | 03/03/2011 01:16

        שלום רובי, בהגשת ערעור אתה "מסכן" את האגרה ואת האפשרות שתחוייב לשלם הוצאות לצד השני במידה ותפסיד (הערובה מיועדת להבטיח תשלום סכום זה). הואיל והפסדת בערכאה הנמוכה, הרי שמבחינה זו אין לך מה להפסיד. במידה ובית המשפט יפסוק לטובתך אתה עשוי לקבל גם החזר הוצאות. לגבי הסיכויי לערעור, הרי שמלכתחילה, קשה לערער על פסק דין בתביעות קטנות לבית משפט נעתר לבקשה שכזו רק כאשר מדובר בטעות משפטית או עובדתית גלויה וברורה ופשוטה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום