סגירת עסקה באשראי

  • סגירת עסקה לא עם בעל המנוי
    מארק | 24/01/2011 12:04

    שלום רב, בשנת 2007 פתחתי מנוי על שמי בחברת הוט. כעבור מספר שנים החשבון שלי נחסם והמנוי הועבר לחשבון אחר (של אבי החורג) בהסכמתי אך אין לי אפשרות לשלוט עליו כיוון שאני לא מכיר אפילו את 4 הספרות האחרונות של החשבון ואין לי דרך לברר. השנה בחודש נובמבר אמא שלי ללא הסכמתי התקשרה לחברת הוט הזדהתה בשמה אך נתנה את הפרטים שלי וסגרה עסקה חדשה שלפיה אני מחוייב עד שנת 2013 לאיזשהי חבילה. אני כלל לא הייתי מודע לסגירת העסקה ולשיחה שהתקיימה באות יום, זה נודע לי לפני זמן מה כאשר התקשרו אליי מהחברה ואמרו כי נצבר לי חוב אצלהם על העסקה הזאת כבר מספר חודשים. שאלתי אותם על מה מדובר ואמרתי שאני לא מודע לשום עסקה שנסגרה איתם. הם אמרו לי כי ב18.11 השנה דיברו עם מישהי ואמרו לי את שמה, מייד הבנתי כי מדובר באמא שלי ושאלתי אותם איך זה ייתכן כי הם סוגרים עסקה עם מישהוא כשאני (בעל המנוי) לא מודע לכך ולא נתתי להם אישור על כך. בחברה טוענים כי זוהי המדיניות שלהם וכי הם יכולים לדבר עם כל אחד שמביא את הפרטים שלי גם אם זה לא אני, והוסיפו כי מבחינתם גם אם השכן שלי יתקשר ויביא להם את הפרטים הם ימסרו לו את כל הפרטים ויסגרו עסקאות, כיוון שהם יוצאים מנק' הנחה כי אם יש לו את הפרטים שלי אז זה בהסכמתי. כרגע ברצוני להתנתק מהם כיוון שלא מתאימה לי העסקה ונוהלי התפקוד שלהם אך הם דורשים 1500 שקלים כדמי קנס יציאה ותשלום החוב. השאלה שלי היא האם זה חוקי שהם סוגרים עסקאות ומדברים עם כל מי שרוצה, בלי ליידעה אותי על כך. והאם יש לי עילה לתביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות כדי לדרוש ניתוק מהחברה ללא תשלום של קנס יציאה והחוב כיוון שאני לא חתמתי על העסקה הזאת. נ.ב. אמא שלי לא מסכימה להעביר את המנוי על שמה, שזה הפתרון היחידי שהם הציעו. אני מאוד זקוק לעזרתכם. בתודה מראש, מארק

    • סגירת עסקה באשראי
      עו"ד א. אהרונוב | 25/01/2011 07:52

      מארק שלום, אני סבור שיש עילה נגד החברה, ואולם, העובדה שנתת ידך לעניין ופתחת חשבון ע"ש גורם אחר עלולה להזיק לך. מומלץ לבחון את העניין פרטנית עם עו"ד.