בעיות 'סדרתיות' בשעון

  • קלקול חוזר בשעון יד חדש תחת אחריות
    אלון | 23/01/2011 23:34

    רכשתי שעון מותג בחנות תכשיטים מוכרת. לאחר ארבעה חודשים, השעון נדם. מסרתי את השעון לתיקון במסגרת האחריות. השעון הוחזר אלי כשהוא עובד ובדוח התיקון נכתב שהוחלפה הסוללה ובוצע תיקון מנגנון כללי. לאחר ארבעה חודשים נוספים, השעון נדם בשנית. הפעם כשמסרתי אותו בחנות, צרפתי מכתב בקשה להחלפת השעון בשעון חדש בשל התרשמותי שמדובר במוצר פגום בצורה יסודית. לשון התשובה שקבלתי היא שניתן לקבל זיכוי על מוצר שנרכש תוך 14 יום בלבד (שזה סותר את החוק החדש) ושהמקרה שלי לא עומד בתנאי זה. בנוסף נכתב שהשעון תוקן (שוב!) ושהפעם הוחלף בו המנגנון ושאזכה באחריות נוספת עד סוף חודש יולי. אני תוהה איפה עובר הגבול. מתי, אם בכלל, החברה לא יכולה רק לתקן אלא מחוייבת לתת לי מוצר חדש. מה הזכויות שלי במצב זה? האם יש הצדקה משפטית לדרוש החלפת המוצר במקום תיקון חוזר? האם לכל הפחות לא מגיעה לי אחריות לשנה? האם בקשה לקבל שעון בעלות דומה של חברה אחרת הינה לגיטימית? תודה מקרב לב

    • בעיות 'סדרתיות' בשעון
      עו"ד א. אהרונוב | 24/01/2011 13:26

      אלון שלום, החוק אינו יכול להגדיר את הגבול ביחס לכל סיטואציה אפשרית. את החלל הזה ממלאים בתי המשפט בפסיקתם, מה שיוצר מתחם מסוים של עמימות. במקרה שתיארת, עמדתי האישית היא שמדובר במוצר פגום ושאתה רשאי לדרוש להחליפו או לבטל את העסקה. יתכן וכך יפסוק גם ביהמ"ש היה וידרש לדון בתביעה בעניין, אך יתכן וייפסק אחרת (לאור מכלול הנסיבות, טענות הספקית, יכולות השכנוע של הצדדים וכו'). בשלב הזה, מומלץ להפגין נחישות וכוונה לתבוע ולפנות אליהם במכתב דרישה.