תשובות

  • פיצוי עבור חוסר נוחות
    תמיר | 05/01/2011 23:51

    שלום. קנינו דירה מקבלן ושידרגנו את המטבח. הובטח לנו שהמטבח יהיה מוכן עם מסירת הדירה. קיבלנו את הדירה לפני 4 חודשים והמטבח עדיין לא מושלם (חסר ארון לשטיפת כלים, ידיות לכל הארונות, דלת לארון ועוד כמה פרטים). המעבר שלנו לדירה התעכב בשל כך (המשכנו לגור בשכירות ואח"כ תקופה אצל ההורים של אישתי), וגם כשעברנו ממש לא נוח לנו להשתמש במטבח. כעת המטבח לא נראה טוב מבחינה אסתטית ולא נוח פונקציונלית (לא עונה על הדרישות). האם ניתן לדרוש פיצוי על חוסר הנוחות שנגרמה לנו בעת השימוש במוצר? על כך שגרנו אצל ההורים של אישתי והיה ממש קשה... איך נקרא פיצוי כזה (האם עגמת נפש?)? ואיך ניתן להעריך אותו בכסף? האם בדומה לשמאי רכב יש אדם שיכול לתת לנו הערכה קבילה מבחינה משפטית לגבי אומדן הנזק מבחינה כספית? דבר נוסף - את מי עלינו לתבוע - את חברת המטבחים או את הקבלן או את שניהם? תודה, תמיר.

    • תשובות
      עו"ד א. מירוז | 06/01/2011 12:56

      חשוב לבדוק מה נכתב בהסכמים עם ספק המטבחים והקבלן. בהתאם לכך, ניתן לדעת מי אחראי ולמה. בעקרון, ניתן לתובע את כל הנזק הישיר והעקיף. לאחר בדיקת המסמכים והנזק הנתבע, יהיה אפשרי להעריך אם יש צורך חו"ד מקצוועית ושל מי.