פרסון כוזב

  • פרסום כוזב
    יעל | 05/01/2011 13:05

    שלום רב, אתמול רכשתי באינטרנט שובר ללילה באמצע שבוע במלון+ארוחת בוקר ב -400 ש"ח , דרך המבצעים היומיים של וואלה טורס. מדובר על רכישות קבוצתיות ו-וואלה טורס מתחייבים בפרסומים שלהם לתת לפחות 50% הנחה על מוצרים. עפ"י הפרסומים של וואלה טורס, המחיר הרגיל ללקוחות הינו 800 ש"ח, והדיל הוא ב- 50% הנחה. בבדיקה מול בית העסק נאמר לי שהמחיר הרגיל ללילה באמצע שבוע כולל ארוחת בוקר ליחידות אירוח מסוג זה הינו 500 ש"ח בלבד ואילו 800 ש"ח לדיל אשר כולל גם ארוחת ערב. נאמר לי שהמבצע שרכשתי אינו כולל ארוחת ערב ולכן שוויו הוא 500 ש"ח בלבד ולא 800 ש"ח כפי שפורסם.לכן קיבלתי הנחה של 20% בלבד. ברצוני לדעת האם יש כאן עילה לתביעה שכן מדובר בהטעיית ציבור על בסיס פרסום כוזב. האם יש מקום לתבוע מהם 50% הנחה על מחיר החבילה המקורית (500 ש"ח)? אודה לתגובתכם בנושא. תודה מראש

    • פרסון כוזב
      עו"ד ש. בייזר | 05/01/2011 14:47

      שלום יעל חוק הגנת הצרכן אוסר הטעיית הצרכן בכל עניין מהותי בעסקה. את יכולה לתבוע - לבקש ביטול והשבת כספך או פיצוי. בהצלחה. פיצוי יכול שיהיה ההפרש בין מה ששילמת לבין מה שאת סבורה שעלייך לשלם לפי הפרסום. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • פרסום כוזב
        יעל | 05/01/2011 14:54

        בשיחה עימם אומרים ש - 50% הנחה זה ממחיר שהם קבעו וזכותם לכתוב 800 ש"ח ולא את המחיר לצרכן בפרסום כתוב :חופשה ב 400 ש"ח במקום 800 ש"ח..." האם יש צדק בדברם? והאם לדעתך המחיר המלא זהו עניין מהותי בעסקה מבחינת הצרכן האוביקטיבי? או שזה נתון לפרשנות השופט?

        • פרסום כוזב
          עו"ד ש. בייזר | 05/01/2011 17:48

          לדעתי הם מתחכמים. מעניין אם יש להם עסקאות שבהם הם מכרו את החבילה הזו ב-800 ש"ח ? תשאלי אותם. לגבי המחיר - זה מהותי. לא רק, קבוע מפורשות בתקנות כי המחיר הרגיל המקובל או המחיר בעבר הוא פרט מהותי. את יכולה להילחם ... הבעייה - הסכום נמוך מאוד. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

          • פרסום כוזב - סוף סוף הבינו את טעותם
            יעל | 06/01/2011 11:57

            הי , היום התקשרו אלי ואמרו שאני צודקת קיבלתי את הפיצוי שדרשתי :) תודה על העזרה. הפורום הזה יעיל במיוחד! וכל הכבוד על התגובות המהירות!

          • פרסום כוזב - סוף סוף הבינו את טעותם
            יעל | 06/01/2011 12:04

            הי , היום התקשרו אלי ואמרו שאני צודקת קיבלתי את הפיצוי שדרשתי :) תודה על העזרה. הפורום הזה יעיל במיוחד! וכל הכבוד על התגובות המהירות!