ביטול עסקה

  • החזרת מוצרים שהוקנו ע"ימתקין
    ברק | 04/01/2011 21:28

    שלום, לאחרונה רכשתי מכונת כביסה. המתקין שהתקין לי אותה מכר לי שני מוצרים נלווים - מגן ברקים ומכשיר נגד אבנית שמתלבש על צינור המים. כאשר התקין את המוצרים הוא גם הפעיל את המכונה להדגמה. אני לא הפעלתי את המכונה עם המוצרים הנ"ל אלא הסרתי אותם לפני שימוש ראשון שלי. באותו יום אחה"צ התקשרתי לאותה חברה בבקשה להחזיר את המוצרים ולאחר שבועיים שאני רודף אחריהם באופן יומיומי הם חזרו אליי ואמרו לי שאני לא יכול להחזיר את המוצרים כי היה בהם שימוש - הכוונה היא להדגמה שהמתקין עשה. האם יש להם עילה לא לאפשר לי להחזיר את המוצרים בגלל זה?

    • ביטול עסקה
      עו"ד ש. בייזר | 04/01/2011 23:08

      שלום ברק, לפי התקנות יש להחזיר את המוצר ללא שנעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש. לכן, לפי הנסיבות שאתה מתאר אתה זכאי לבטל את העסקה לפי התקנות החדשות (בתנאי שאתה מקיים את שאר התנאים). תשומת ליבך כי החזרת הטובין באריזה מקורית אינה מהווה תנאי הכרחי אלא נקבע כי זו חזקה לכך שלא נעשה בטובין שימוש. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • ומה מכאן?
        ברק | 05/01/2011 09:18

        תודה על התשובה. העניין הוא איך אני מתקדם מכאן, לאחר שהם אמרו לי שהם לא מוכנים לזכות אותי ולאחר כל עוגמת הנפש שהמצטברה לי במרדף היומיומי אחריהם במשך שבועיים.

        • בטול עסקה
          עו"ד ש. בייזר | 05/01/2011 15:55

          מכאן ... שליחת מכתב דרישה נוסף ובו אתה מעמיד אותם על טעותם ומסביר להם מדוע הם צריכים להשיב לך את כספך. אתה יכול לשלוח מכתב של עו"ד - לפעמים מסייע יותר ממכתב "רגיל". לא עזר ? - תביעה קטנה ... בהצלחה שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום