פיצויים ופירוק שיתוף במיטלטין

  • סכסוך ותביעת פירוק
    רוני | 22/12/2010 21:12

    שלום רב,אני ואדם נוסף שותפים על זכות ציבורית (מספר מונית) ששוויה מגיע ל-100,000 ש"ח.  לאחרונה הסתכסכנו והצד השני לא מעוניין שנמכור את הזכות הציבורית, עניין שגורם לי נזקים כספיים. אני מעוניין שבית משפט יחייב אותו למכור את המספר ובנוסף לתבוע ממנו פיצוי של 15,000 ש"ח על הנזקים שהוא עשה לי.באיזה הליך עליי לנקוט? האם אני יכול לגשת לבית משפט לתביעות קטנות.ואם לא, מה עושים?

    • פיצויים ופירוק שיתוף במיטלטין
      עו"ד א. מירוז | 23/12/2010 00:05

      בביהמ"ש לת"ק, ניתן לתבוע עד 31,2000 ש"ח, ולכן, אין מניעה לתבוע פיצוי בסכום שהזכרת. את פירוק השיתוף יש לתבוע בביהמ"ש שלום. רצוי מאוד לעשות זאת באמצעות עו"ד שבאותה הזדמנות יוכל לסייע לך (אך לא לייצג) גם בתביעה הקטנה, בהנחה שתרצה להגיש אותה בנפרד. בהצלחה.

    • מספר מונית
      עו"ד שי בייזר | 23/12/2010 00:14

      שלום רוני,לבית משפט לתביעות קטנות אין סמכות לתת צווים המחייבים למכור זכויות. הייתי ממליץ לך לקבל ייעוץ מעו"ד ביחס להליך משפטי מתאים.