תביעה נגד חברת טיסה

  • דחיית טיסה- אוכל כשר, ותנאי שהות מחפירים
    דוד | 27/10/2010 10:16

    שלום וברכה לפני שנתיים טסנו להודו (אני אשתי והילד בן 4) דרך חברת תעופה אוזבקית, במהלך שהותנו בהודו הודיעו לנו במייל ובטלפון כי ביטלו את הטיסה חזור לישראל ונתנו לנו להקדים או לדחות בשבוע. או לעשות חניית בינים שלושה ימים באוזבקיסטן. בחרנו באילוץ ללכת על האופציה של חניית בייניים אך דרשנו במייל שידאגו לנו לאוכל כשר והכן הובטח לנו במייל שכך יהיה (הייתה טעות כתיב במייל שהם החזירו- הם כתבו "אוכל קשר") הגענו לאוזבקיסטן בחצות הלילה, הובלנו לחדר צדדי וישנו על שטיח וספות כל הלילה ללא מים וללא אוכל בתנאים מחפירים, יצאנו משדה התעופה רק ב 14:00 בצהריים לכיוון המלון שהובטח (עקב סידור ויזות). הינו 10 ישראלים- ואחד מהם הלך לנציגי החברה ודרש פיצוי לכולם- הוסכם ביינייהם על פיצוי של 100$ לאדם בערך.(לא חתמנו על כלום- וזה היה לפני שגילינו שאין אוכל כשר...) שהינו במדינה יומיים- ללא אוכל כשר כלל גם בטיסות לארץ. 1. האם אני כפוף להסכם שנחתם בין נציג הטיסה לחברה? 2. האם אני יכול לתבוע פיצוי על כך שלא היה אוכל כשר למרות שהובטח במייל? ואם כן מה הסכומים שדורשים ועל פי איזה חוק? 3. האם יש השפעה לכך שנכתב במייל "אוכל קשר" 4. האם יש קייס לתביעה על ביטול טיסה ודחייתה (פיספסנו את תחילת שנת הלימודים האקדמיים...)? תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך... דוד

    • תביעה נגד חברת טיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/10/2010 00:03

      ערב טוב דוד, ראשית יש לבדוק אם לחברה סניף בישראל. אם מדובר בחברה זרה שאינה פועלת בישראל, לא תוכל לנהל מולה תביעה אפקטיבית בישראל. לגבי עילות התביעה בנסיבות שתיארת - יש מקום לתבוע פיצוי בגין עוגמת הנפש, אך קשה לאמוד את הפיצוי שביהמ"ש יפסוק לטובתכם, היה ותתקבל תביעתכם (בתי המשפט אינם נוהגים להפריז בפיצוי ללא הוכחת נזק). כמו כן יש חשיבות לבחון מה בדיוק הובטח לכם בהזמנה ואת נוסח ה'פשרה' שיתכן ונחתמה גם בהסכמתכם ובשמכם. ודאי שאם קיבלתם פיצוי, לא תוכלו לתבוע שוב (וקרוב לודאי שאף תחוייבו בהוצאות משפט).