איחור באספקת מזגנים

  • תביעה קטנה על איחור גדול
    מיקי | 19/10/2010 12:48

    שלום. זו הפעם הראשונה בחיי שאני בכלל חושב להגיש תביעה נגד גוף צרכני ורציתי להתייעץ אם בכלל כדאי ואם כן כיצד ואיך לחשב את הפיצוי. מתנצל מראש על אורך התיאור... בתאריך 5.8.10 רכשתי מחברת ענק המזגנים בסניף אשדוד 4 מזגנים. נאמר לי שמועד האספקה הינו 5 ימי עסקים. בתאריך 15.8 שהמזגנים לא הגיעו דיברתי עם מנהלת הסניף ונאמר לי שעקב השרב הכבד ששורר יש להם עומס ושאצטרך להמתין עוד כמה ימים ובטוח יגיעו עד סוף השבוע (היה זה יום ראשון) ביום חמישי של אותו השבוע ששוב לא קיבלתי את המזגנים שוחחתי איתה שוב והיא אמרה שבים שלישי, 31.8 הם יגיעו בשעות הבוקר. רק בשעה 4 אחה"צ הגיעו המזגנים (מיותר לציין שהפסדתי יום עבודה) אך פה לא תמה הסאגה. המתקינים הגיעו רק אם 2 מזגנים ולא 4 מזגנים. המתקינים אמרו שפשוט חסר במלאי אך אם ארצה אוכל להוסיף עוד 400 ש"ח ולקבל מזגנים מדגם אחר אך אם לא ארצה הובטח לי שעוד לפני ערב ראש השנה אקבל את 2 המזגנים הנוספים. ראש השנה עבר וגם כיפור. גם סוכות וגם שמחת תורה... שבוע שעבר הובטח לי שאקבל את המזגנים היום (19.10.10) בשעה 8 בבוקר. שוב לקחתי יום חופש מהעבודה. בשעה 11 שאיש לא הגיע דיברתי שוב עם מנהלת הסניף והיא אמרה שהיא בכלל לא זכרה שדיברו על אספקה היום.... מיותר לציין שנשבר לי. האם יש לי עילה לתביעה? מה יכול להיות טיעוני? עוגמת נפש וכו' מה אוכל לדרוש בתביעה?

    • איחור באספקת מזגנים
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/10/2010 20:28

      ערב טוב מיקי, נזק בגין עוגמת נפש ניתן לתביעה אך לרוב בתי המשפט אינם פוסקים סכומי פיצוי גבוהים בגינו. למרות זאת, בנסיבות שתיארת ולאור העובדה שמדובר בתקופת קיץ+חגים ובהתנהלות שלומיאלית מופגנת של הספק, אני סבור שיש מקום לתביעה. אין חובה לנקוב בסכום וניתן לבקש מביהמ"ש שיפסוק סכום לפי שיקול דעתו. שיהיה בהצלחה.