מוזמנת לעייין בתגובתי ולהמתין במקביל לאפי

  • תביעת שותפה לדירה שלא משלמת את חלקה בחוב לעיריה
    YAYA | 28/08/2010 11:48

    שלום רב, השבוע עוקל חשבוני בגלל חוב לעיריית ת"א על חוב מים בסך של 680 ש"ח משנת 2001. החוב על תשלום מים על מגורים בדירה שכורה יחד עם שותפה. צו העיקול הוא על שם שתינו. החוב שולם על ידי בלבד. לא ניתן להשיג את השותפה. לא פגשתי אותה ולא הייתי עמה בקשר מאז שעזבתי את הדירה, דהיינו 10 שנים. כיום היא חיבת לי חצי מהחוב. הצלחתי להשיג את הטלפון שלה אולם לא ניתן להשיגה. האם אני יכולה לתבוע אותה בבית דין לתביעות קטנות על כך?

    • מוזמנת לעייין בתגובתי ולהמתין במקביל לאפי
      מישהו | 28/08/2010 15:52

      אני לא חושב שמקרה זה יש צורך בהגשת תביעה לפחות בשלב זה. הצד השני הרי לא אותר ולכן גם לא ניתן לשמוע את דעתו. גם אם תגישי את תביעה, עדיין תהיה אחריותך לאתר את הצד השני ולשלוח לו זימון( הגשת התביעה אינה אומרת כי כאן תמה אחריותך לאיתור הגורם). המלצתי: נסי לאתר את הצד השני באמצעות משרד הפנים ובכל דרך מקובלת אחרת, ואם לא ( לשיקולך) זה מקרה קלאסי שכדאי לנשוך את השפתיים והלמשיך הלאה ולוותר (דעתי היתה שונה אילולא היה מדובר בסכום של 340 ש"ח)...

      • תגובה למישהו
        YAYA | 28/08/2010 17:59

        הי מישהו תודה רבה על התגובה. אכן איתרתי את הבחורה דרך הפייסבוק ויידעתי אותה בחוב, בתשלום ובכך שהיא חיבת לי את מחצית מהסכום. היא הודיעה כי היא אינה מתכונת לבדוק בעירה , היא סומכת לי וכי מבקשת שאשלח לה את כל הפרטים כולל הקבלה + כתובת שלי על מנת שהיא תחזיר לי חצי. היא נתנה לי מספר פקס. יחד עם זאת, עם היכרותי עמה ( הבחורה שקרנית) מספר הפקס שהיא נתנה לי שיך לחברה פרטית ולאחר בדיקה שלי היא אינה עובדת שם כלל וכלל ואני חוששת לפקסס את כל פרטי לגורם שאיני מכירה. יש לי כתובת שלה אולם איני בטוחה שזו הכתובת הנוכחית. מה לדעתך עושים??? אתה צודק אני גם חושבת לנשוך שפתיין ולוותר אבל לא בטוחה...

        • תגובה
          שלי גרשט, עו"ד | 28/08/2010 19:32

          קודם כל תשלמי לעירייה ותסגרי את החוב, כדי שלא ייגדל. שלחי לה מכתב בדואר רשום עם התראה והקבלות וכי אם אינה משלמת תתבעי אותה. תשמרי העתקים

          • שאלה נוספת :-)
            YAYA | 28/08/2010 20:40

            שלי שלום\תודה רבה על המידע. זה בדיוק מה שעשיתי. שילמתי את החוב על מנת שלא יגדל. הצלחתי לאתר את הבחורה, והיא אמרה שהיא תשלם את חלקה אולם נראה לי שהיא "מורחת" אותי. היא "באין סוף" חובות. ולכן שאלתי היא, האם יש לי סיכוי לתבוע ולזכות בבית דין לתביעות קטנות לאור זה שהסכום הוא נמוך מאד - 340 ש"ח.

            • מוזמנת להכנס ולהמתין גם לשלי\ אפי
              מישהו | 28/08/2010 22:46

              בהחלט ! כל שתצטרכי להוכיח כי יש באותה תקופה היייתן שותפות וכי החוב שייך גם לה.. אגב, אחרי שקראתי שאיתרת אותה, והיא עומדת להתחמק, בהחלט הייתי תובע אותה (גם על העיקרון) ומקבל את חלקי. תני לה הזדמנות ומספר ימים ואם לא תתבעי. בהצלחה

              • סכום תביעה
                עו"ד אפי אהרונוב | 31/08/2010 16:23

                שלום YAYA, "דין פרוטה כדין מאה" וניתן לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות סכום זה, ואף סכומים נמוכים ממנו. היה ואת מגישה תביעה כאמור, דרשי, בנוסף לסכום החוב גם פיצוי בגין עוגמת הנפש והוצאות משפטיות. שיהיה בהצלחה.