מוזמנת לעין בתגובתי ולהמתין לאפי

  • ביטול כרטיס טיסה
    הילה | 26/08/2010 11:31

    קראתי בפורום שעסקת מכר מרחוק כמו זו שבאמצעותה רכשתי את כרטיס הטיסה אותו אני מעוניינת לבטל, מחייבת את הלקוח במקסימום 5% מערך העיסקה.רציתי לדעת אם החוק הזה חל על הכרטיס שלי? העובדות הן שיש עוד 6 שבועות עד למועד אספקת השירות, יום הטיסה, ואת הכרטיס רכשתי כ-90 יום לפני המועד בו התכוונתי לטוס.יחד עם זאת, הסוכנת טוענת שמדובר בכרטיס עם דמי ביטול מלאים כיוון שהוא "זול". בפועל, מחירו של הכרטיס לא זול מן הממוצע של המחירים ליעד אך אני יודעת שזה כרטיס המוגדר כ-YTH (לדעתי זה ככה רק באיסתא). מה החוק קובע לגבי דמי הביטול של כרטיס כזה?תודה!!!

    • מוזמנת לעין בתגובתי ולהמתין לאפי
      מישהו | 26/08/2010 23:47

      שלום, פרק הזמן אשר נשאר למועד טיסתך או סוג הכרטיס אינו רלוונטי כלל, הדבר היחידי אשר רלוונטי הוא מועד ביצוע ההזמנה. בחוק אכן מאפשר לך לבטל את ההזמנה בדמי ביטול של 5% ועד ב-100 ש"ח וזאת בתנאי כי בקשתך לביטול בוצעה בפרק זמן של 14 יום ממועד ביצוע ההזמנה עד לתאריך בקשתך לביטול. במידה ואכן הודעת במסגרת ה- 14,את עומדת לחוק והחברה חייבת לזכותך למעט 5% ( עד 100 ש"ח),בכל מקרה אחר, דמי הביטול יהיו וודאי גבוהים מאד עד מלאים. אדגיש, אין קשר בין סוג הכרטיס לבין זכותך לביטול ההזמנה ע"פ חוק. את מוזמנת לציין את תאריך ההזמנה ואוכל אף לכוונך מעבר. בהצלחה.

      • תאריך ההזמנה
        הילה | 27/08/2010 02:32

        זהו, שמדובר ב-7 ביולי שזה לפני הרבה יותר מ-14 יום..אני הבנתי שמה שאמרת תקף גם אם יש יותר מ-7 ימים לפני מועד אספקת השירות=הטיסה עצמה,לא?אפי-אשמח לחוות דעתך בהקדם,תודה!

        • כנסי,המתיני כמובן גם לאפי
          מישהו | 27/08/2010 09:51

          שלום, לצערי את לא עומדת בחוק. החוק יכל לאפשר לבטל את ההזמנה עד לתאריך 21.07.10 ( שהם 14 יום ממועד ההזמנה. נושא של 7 ימי עבודה הוא תנאי נוסף שצרכן אמור לעמוד בו על מנת שיוכל לבטל את ההזמנה. במקרה שלך כאמור, החברה יכולה לדרוש כפי שדרשה. יחד עם זאת, אני יכול להמליץ לך על האופציה הבאה: לבדוק עם סוכנות הנסיעות האם ניתן לבצע שינוי שם( ישנם כרטיסים המאפשרים זאת בדמי שינוי כלשהם),במידה וכן, נסי למכור את הכרטיס באופן פרטני ולבצע רק שינוי שם. יש לי נסיום עצום בתחום זה,ולצערי אין הרבה אופציות. בהצלחה.

          • שאלה קטנה נוספת
            הילה | 29/08/2010 15:40

            הסיבה שאני רוצה לבטל את הכרטיס היא העובדה שהסוכנת הזמינה עבורי כרטיס בעייתי. מדובר בכרטיס שכל שינוי בו עולה 175$ וגיליתי שהנחיתה שלו בחזרה בישראל היא בשבת, ואני שומרת שבת. אני בתום לב סמכתי על ההיכרות האישית ביני לבין הסוכנת שיודעת על היותי שומרת שבת, בדקתי את התאריך שהיא אמרה לי במהלך ההזמנה בטלפון והוא היה יום שישי. במייל שהיא שלחה לי על פרטי הכרטיס הסתבר שמדובר ביום שבת, אך זה צויין באותיות קטנות מאד שלא שמתי לב אליהן עד עכשיו. האם האחריות לבעיה היא של הסוכנת מבחינה משפטית?

            • כנסי
              מישהו | 29/08/2010 15:55

              מבחינה משפטית במקרה זה את אישרת את הזמנתך כך שבעצם אישרת והסכמת לפרטי הזמנתך כך שסוכנות הנסיעות מגובה במקרה זה. אני מעריך כי אין לך הקלטה כלשהי של השיחה לכן המסמך עליו חתמת הינו המקור משפטי היחידי עליו יהיה ניתן להתבסס והוא לא לטובתך. על סמך הנתונים אשר ציינת ניתן להסיק כי אין זו הפעם הראשונה שאת מזמינה באמצעות סוכנות זו ולכן אני ממליץ על הדבר הבא. פני למח' השירות\פניות הציבור של החברה, צייני כי את לקוחה קבועה שלהם ובקשי לפנים משורת הדים הפחתה בדמי השינוי בכרטיס זה. דמי השינוי במקרה זה כפי שציינת הינם 175$ ( אני מעריך אבל שימי לב כי אין הדבר נכון ב-100$) כי דמי השינוי מורכבים על הבסיס הבא: 100$ דמי שינוי חברת התעופה+ 75$ עמלת סוכנות הנסיעות לביצוע השינוי ( אני מעריך כי תוכלי בוודאות לדעת זאת לאחר שתבדקי מול נציגי החברה). לכן, הציעי במכתבך או בשיחת טלפון, כי יבצעו למענך לפנים משורת הדין את השינוי ללא עמלת החברה ובכך יופחת סכום דמי השינוי. ממליץ לפעול כך, בכל דרך אחרת אני רואה קשיים. יש לך אחריות כלשהי ולכן נסי למזער נזק. בהצלחה..

              • במקביל לניסיון למזער נזק
                הילה | 29/08/2010 16:23

                שהסוכנת עצמה בודקת כרגע. במידה ולא יתאפשר לי לשנות ליעד אחר במחיר מוזל או לבטל באמצעות שירות הלקוחות כפי שהצעת (רעיון מעולה, תודה רבה). האם אין לי קייס לפי חוק הגנת הצרכן, קרי הטעיה ואי עמידה בתנאי של חובת גילוי לצרכן? מה גם שההזמנה הטלפונית הייתה הדבר היחיד שעשיתי, לא שילמתי לה אפילו שקל על הכרטיס ולא חתמתי על כלום....אני פשוט לא מתכוונת לחמוק מאחריות אך גם לא רוצה לשלם על נזק שנעשה לי שלא באשמתי ודמי ביטול הכרטיס הם לא 175$ אלא 1330$ לטענת הסוכנת-מחיר מלא.

                • ביטול טיסה
                  עו"ד אפי אהרונוב | 30/08/2010 11:37

                  הילה שלום, אני מסכים עם דברי קודמי. כמו כן, החובה עליך לוודא שתאריך הטיסה נוח ואל לך להסתמך על 'היכרות מוקדמת' עם הסוכנת.

                  • תודה לשניכם (לל"ת)  לת
                    הילה | 30/08/2010 13:55