ביטול עסקה

  • ביטול הזמנת רהיטים
    shuki | 25/08/2010 04:51

    שלום רב לפני יומיים הגעתי עם זוגתי לקנות חדר שינה בחנות רהיטים בקרית ביאליק. המוכר (סוחר ממולח) הציג את עצמו כיצרן הרהיטים, ומשווק בלעדי בכל אזור הצפון. הוא ישב לנו על הראש והצליח להלהיב את זוגתי על חדר שינה מסוים, שאיך שהוא מ 5800 הגיע ל8000 אחרי כמה תוספות זוטרות. מה לעשות כאשר בת הזוג מתלהבת אתה פותח את הארנק. אבל זוגתי התלבטה לגבי צבע הריהוט, ולכן סיכמנו בע"פ כמובן שהוא לא יתחיל לייצר עד לתשובה סופית. השארתי לו מקדמה נכבדה (4000 ש"ח, כן אני יודע זו טעות), אבל זוגתי הייתה סגורה על הדגם. כעבור שעתיים התחילו ההתלבטויות וכיאה לסיפור זה היא ירדה מזה סופי. או אז הבחנתי בתחתית דף ההזמנה ב 20 אחוז קנס על ביטול עסקה. כעבור 4 שעות ממועד חתימת ההזמנה, התקשר אלי מיודענו הסוחר ושואל איזה צבע? עניתי לו שזוגתי התחרטה ושאלתי מהוא גובה הקנס, הוא השיב ואני מצטט "אנחנו לא חזירים, לא אקח ממך קנס. אבל תן לי אותה אני אשכנע אותה..". חזרתי אליו למחרת היום וכשביקשתי את המקדמה הוא הסביר לי שהם הפקידו אותה, והתקשר לרואה חשבון לקבל ייעוץ כביכול. ואז הוא אומר לי, תראה בד"כ ישנו קנס של 20 אחוז, אבל אני עכשיו שולח להם טופס על שינוי צבע ואח"כ אני אומר להם שזה טעות שלי ואז הם לא יחייבו אותי בדמי ביטול. אבל, אני אומר לו, סיכמנו לא להזמין ואתה גם לא יודע את הצבע. כן, הוא עונה בחרתי בצבע כלשהו, לשנות אני בעיה, רציתי פשוט לתפוס תור בהזמנות ע"מ שהחדר יגיע לפני החג. בקיצור אני מתחיל להריח סירחון, אתה יצרן אני אומר בליבי ומי זה הם? ואיפה הסיכום מאמש. לא רציתי לקלקל את השורה, הוא כביכול בא לקראתי, אז שאלתי מה עושים? והוא הסביר תבוא ביום שישי תיקח את השיק. יום שישי עוד יגיע, אבל אני כבר רואה באופק תירוץ חדש. שאלתי היא, האם מבחינה משפטית, יש מקום לביטול הקנס, שהרי לא עברו 4 שעות וכבר הודעתי לו על ביטל העיסקה, מה עוד שסיכמנו במפורש שנמתין לבחירת הצבע. ובנוסף ברגע החתימה הוא בצורה מתוחכמת הסיח את דעתי ומנע ממני בעצם לראות את ההערות בשולי הדף. אני גם להפתעתי גיליתי שהוא לא היצרן והוא בעצם סוג של מתווך. אודה לכם על תגובתכם לנושא יום טוב שוקי

    • ביטול עסקה
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/08/2010 23:04

      שבוע טוב שוקי, באם מוצגת בחנות בשילוט בולט מדיניות ביטול העסקאות שנעשו בחנות והיא כוללת תשלום דמי ביטול, הרי שמדיניות זו מחייבת. באם לא מוצגת מדיניות כזו אתה רשאי לבטל את העסקה.