חוב לא מוכח

  • חוב לחברת תקשורת
    בני | 24/08/2010 13:54

    לפני 3 שנים קיבלתי מכתב בדבר חוב לחברת ציוד תקשורת, לאחר בירור עם משרד עורכי הדין שמטפל בחוב, נודע לי שהחוב המקורי בסך 99 טפח ל 1000 ש"ח. החוב האמור היה בן 3.5 שנים כאשר התקבל המכתב. הנציגה של משרד עורכי הדין סירבה לספק לי אסמכתא לחוב, סירבה לספק אסמכתא למכתבי התראה שקדמו למכתב זה (לדברי המשרד) או כל מידע אחר. לבסוף הבנתי ממנה שהחוב הוא עבור ציוד של בא כוחה שרכשתי מחברת תקשורת אחרת.בבירור שערכתי מול חברת התקשורת עולה כי את ציוד הקצה שעליו מושתת החוב, רכשתי במשרדי החברה, התשלומים שולמו לחברה בהוראת קבע יחד עם החשבון השוטף, על הציוד התנוסס סמלה של החברה ולא היה קשר בין העסקה שביצעתי לבין החברה שכעת דורשת את תשלום החוב. בנוסף התברר לי שהוראת הקבע האחרונה חזרה (ההוראה כללה את החשבון השוטף ואת התשלום האחרון) ולכן החברה הפרידה את החיובים ודרשה את החשבון השוטף שוב דרך הוראת הקבע. הפעם החשבון לא חזר וכובד. את היתרה הם העבירו לחברה השנייה במהלך שהם קוראים לו "הפרדת ספקים" ובכך פטרה עצמה מהחוב. כאשר פניתי למשרדי החברה לאחר שהוראת הקבע חזרה וכובדה, נאמר לי שאין לי חובות לחברה עצמה ולא ידעו אותי על החוב שהועבר.למרות התעקשותי לקבל אסמכתא ממי מהחברות על קיומו של חוב אני עדיין לא קיבלתי (כבר יותר מ 6 שנים מאז שיש חוב), עורך הדין מאיים בתביעה (כבר יותר מ 3 שנים) אבל שולח מכתבים כל חצי שנה עד שנה עם סכום דמיוני אחר.כל ניסיון שלי להגיע לאיזשהו פיתרון עם החברה שממנה קניתי את הציוד עלה בשיחות עם נציגים שלא מכירים את המקרה ונפילה בין כסאות בכל פעם מחדש. נציגה של החברה שכן טפלה במסירות מה בנושא לקחה ממני את מס' התיק ומספר הטלפון של עו"ד החברה והבטיחה לטפל בזה אך מאז היא נעלמה ולא חוזרת אליי.כל שיחות הטלפון עם נציגת המשרד ובקשותיי לקבל מסמכים נענו ב"נתראה בבית המשפט" וגם "את כל המסמכים נציג לשופט" וכמובן "זה יעלה לך הרבה כסף אתה תראה" כמובן שזה כלל טונים גבוהים ולא נעימים ולעיתים מילים בוטות.אני כבר נמצא במצב שאני אובד עיצות בין שתי חברות ועו"ד חמדן שמסרבים להעביר אליי כל הוכחה לקיומו של חוב.מה ניתן לעשות?

    • חוב לא מוכח
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/08/2010 16:27

      בני שלום, לטעמי כדאי להקדים תרופה למכה ולהגיש נגד החברות תביעה על עוגמת הנפש והדרישה ממך לשלם עבור חוב מבלי להציג אסמכתאות. היה ותראה כי החברה מציגה אסמכתאות בכתב הגנתה וכי האסמכתאות מבוססות, נסה להגיע איתם להסדר.