חוזה 'בכפייה'

  • כפיית חוזה ע"י חברת הוט ללא ידיעתי או הסכמתי
    לירון | 23/08/2010 13:15

    ב3/11/2009 פתחתי חשבון אינטרנט אצל הוט עם התחייבות לשנה- המנוי על שמה של שותפתי לדירה שהיתה זכאית למבצע ואני מסרתי את פרטי חשבון הבנק שלי לצורך הוראת קבע. ב19/3/2010 נותק האינטרנט בטענה שלא הצליחו לגבות את הוראת הקבע. סיפקתי להוט אמצעי תשלום חילופי- כרטיס אשראי והובטח לי שיחזירו אותי למסלול המקורי עליו התחייבתי בנובמבר 09'. בסוף אפריל 2010 גיליתי שבפועל קרה משהו אחר- חייבו אותי לשנה מאותו רגע של חידוש המנוי (ממרץ 2010 עד מרץ 2011) במהירות גלישה ובתשלום חודשי גבוהים ממה שהובטח לי. לאחר ניסיונות רבים להחזיר את התוכנית המקורית ללא הצלחה ומאחר והאפשרות היחידה שהציבו הוט בפניי היתה התחייבות לתוכנית חדשה מאותו רגע עד מאי 2011 - ב7/5/2010 החלטתי לנתק את המנוי כי התחייבות זו לא היתה אפשרית או רלוונטית מבחינתי, והוט מסרו שיזכו אותי ב40 ש"ח ובזה יסתיים הסיפור. מאז גיליתי שבחשבונית עתידית של 2/7/2010 חיוב ע"י הוט של קנס יציאה מחוזה (חוזה שהתחיל במרץ 2010 אליו כביכול התחייבתי אך בפועל היה ללא ידיעתי והסכמתי)- גובה הקנס 377 ש"ח. לאחר פניה להוט ללא שום רצון לתת מענה או להפנות אותי למישהו אחר בהוט שיוכל לעזור לי חסמתי את החיוב של 377 ש"ח באמצעות חברת האשראי. הוט העבירה את הנושא לטיפול אצל עורכת דין אשר יצרה קשר ואיימה בתביעה, ודרשה סכום של 660 ש"ח (קנס יציאה מחוזה + הוצאות פתיחת תיק אצל עו"ד). שילמתי את הקנס מאחר והאיום לתביעה היה כנגד שותפתי לדירה שעל שמה המנוי והיא נבהלה מהאיום להפעיל נגדה הליך הוצאה לפועל. הוט ניתקה את האינטרנט בחודש מרץ ללא הודעה מוקדמת תוך הפרת החוזה, חייבה אותי לתוכנית חדשה ללא ידיעתי וקנסה אותי על הפרת החוזה שנכפה עליי. יש לי תיעוד של כל השתלשלות האירועים בכתב (אין לי הקלטת שיחות). האם יש לי עילה לתביעה קטנה? ואם כן על סמך מה מחליטים על איזה סכום? והאם עליי ליידע את הוט לפני הגשת התביעה או לפנות אליהם דרך גורמים להגנת הצרכן? תודה רבה מראש, לירון

    • חוזה 'בכפייה'
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/08/2010 15:07

      לירון שלום, נסיבות הדברים כפי שאת מתארת אותם מצדיקות, לטעמי, הגשת תביעה כנגד החברה. יש לתבוע כל סכום שנגבה ממך שלא כדין ולבקש מביהמ"ש לחייב אותם לפצות אותך בצורה הולמת (אין חובה לנקוב בסכום). אין צורך להודיע על כוונתך לחברה בטרם הגשת התביעה. עליך לקחת בחשבון שבהיעדר הוכחות פוזיטיביות לטענותיך, יש חשיבות רבה ליכולת השכנוע שלך את ביהמ"ש בצדקת טענותיך. שיהיה בהצלחה.