תביעה נגד צלם

  • שוקלים לתבוע את צלם החתונה שלנו
    מאוכזבת | 19/08/2010 18:44

    שלום חברים, אשמח להתייעץ – אני ובעלי שוקלים לתבוע את צלם החתונות שצילם את החתונה שלנו. הוא עשה פאדיחות בגדול, רמה של: עשה 180 תמונות לידידה דוגמנית שלנו - תמונות שלה לבד. פשוט עשה לה בוק ועוד ביקש ממנה חברות בפייסבוק באותו ערב רוב התמונות - 62% - לא שמישות. אנשים חתוכים, לא בפוקוס, לא מסתכלים למצלמה ,שום תמונה אומנותית, שום תמונת עומק שדה וכו'. תמונות מהחופה בכלל חובבניות לגמר י כל השוואה של התמונות שלנו לתמונות של חתונות אחרות מעלות תחושת אכזבה קשה בקיצור נראה שהוא חיפף לחלוטין ביום הכי חשוב שלנו אנחנו גרים בארה"ב – זה קצת מסבך את הסיפור. בעלי והוא עשו הרבה שיחות במייל לנסות לגמור בצורה טובה, בעלי הסכים לא לתבוע אותו בתמורה לכך שהוא לא יקבל תשלום על אותו היום (בזמן שנשלם לצלם הוידאו והמעצבת כרגיל). הוא התעקש שהעבודה שלו טובה ורצה לקבל את כל הכסף אז שילמנו לו. שאלה איזה סכום אפשר לשים סביב האכזבה הזאת ומי יכול לייצג אותנו בבימ"ש כשאנחנו לא גרים בארץ. וכמובן, אם לתביעה יש סיכוי תודה!

    • תביעה נגד צלם
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2010 20:31

      ערב טוב מאוכזבת, קשה לחוות דעה ביחס לסיכויי התביעה מבלי לבחון את פירות העבודה שבוצעה בפועל ולהעריך כיצד יתייחס אליהם ביהמ"ש. בכל מקרה, על-מנת לנהל את התביעה עליכם להיות נוכחים בדיון ולא ניתן לנהל אותה ב'שלט רחוק'.

      • תודה על המענה המהיר
        מאוכזבת | 19/08/2010 20:46

        בתחום כ"כ "אפור" שקשה לבחון את העבודה עצמה, האם יעזור לתת חוו"ד של צלמים אחרים? האם בית המשפט - שמן הסתם לא מומחה בצילום חתונות - יתייחס לחוו"ד של עמיתים למקצוע?בנוגע לייצוג - נוכל לבקש להיות מיוצגים ע"י עורך דין מאחר ואנחנו גרים בחו"ל - ודחיית הבקשה תפגע בזכותנו לצדק. בעלי גם ככה עו"ד אז זה לא משנה אם יופיע בדיון עו"ד אחד או אחר

        • תביעה נגד צלם
          עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2010 22:38

          ערב טוב, ודאי שחוות דעת יכולה להואיל כאן (אם כי מן הסתם גם הצלם יוכל לצרף חוות דעת של מומחים מטעמו, אשר יעידו כי הלה עשה מלאכתו נאמנה). בכל מקרה, כאמור, נוכחות בעל הדין במשפט היא חובה.