הפרת חוזה

  • אפשרות לביטול חוזה עם אורנג' ? - דחוף
    קורין | 19/08/2010 14:17

    לפני כשנה וארבעה חודשים, עשיתי עסקת ניוד מפלאפון לאורנג'. במסגרת העסקה, ניידתי 3 מספרים ורכשתי שלושה מכשירים מאורנג'. יצויין כי אז, בתחנת השירות שבאיזור מגוריי ובה עשיתי את העסקה, היתה מעבדת תיקונים, אשר לימים בוטלה, וכיום אם המכשיר אינו תקין, אני מחוייבת למסור אותו לשלושה ימי עסקים. אני מבקשת גם לציין כי המכשירים שלי משמשים לי לעסק, אני עצמאית והמדובר מבחינתי ממש בכלי עבודה הכרחי. לפני חודש וחצי המכשיר שלי התקלקל, אין מסך והוא נכבה באופן פתאומי. מסרתי אותו לתיקון, אך ללא הואיל וזאת שלוש פעמים רצופות, משמעות הדבר: נפרדתי ממכשירי למשך כשבועיים וחצי ויותר. ואולם, לדאבוני, עד היום, המכשיר שלי (בו החליפו רכיבים, ולטענתם יחדשו לי אותו) אינו תקין. הוא אמנם נדלק אך ברגע שאני מקבלת שיחה, הוא מתחמם בצורה בלתי סבירה ופתאום נכבה. פניתי בכל האמצעים העומדים לרשותי: באתר באמצעות המייל, טלפונים אין ספור, אפילו שלחתי מכתב רשום..... אין תגובה. אני ממש אובדת עצות. אני רכשתי מכשירים יקרים ומתקדמים, המנוי שלי עולה לי הרבה כסף בכל חודש, ואין אני מקבלת את התמורה בעבורה אני משלמת. לטעמי יש ממש הפרת הסכם, ולא ברור לי מדוע החברה יכולה לראות אותי מחוייבת אליה לשלוש שנים שעה ואין היא מספקת לי את השירות עבורו היא גובה כסף. אני אפילו תיאמתי איתם שלוש פעמים שליחות כדי להחלךיף מכשיר, אך הם ביטלו את השליחות ברגע האחרון, לאחר שכבר חכיתי להם ארבע שעות, ובפעם השלישית, הם שלחו לי מכשיר שלא תואם את מה שביקשתי.... אני מעוניינת להתנתק מהשירות של אורנג', אני ממש סובלת בעסקים ממה שקרה לי איתם, אבל הם מאיימים עליי בהתחייבות לשלוש שנים (מסלול עסקי)..ואני יכולה ממש להגדיר את היחס כהתעללות של ממש. אני ביקשתי לקבל את סך ההתחייבויות שלי לפני חודש וחצי, עד עכשיו לא קיבלתי. בכל פעם מחדש איזה ילד שלהם מתקשר אליי לנסות לשכנע אותי שלא קרה כלום ותיכף יפתרו את העניין. בינתיים המכשיר שלי לא תקין, אני בטוחה שהוא אפילו מסוכן, ובעיקר, העסקים שלי נפגעים יומיום.. מה עושים??????? אנא, יעוץ דחוף, והפנייה לחוק לפיו אני יכולה לבטל חוזה שלמעשה החברה הפרה כלפיי לפניי. תודה רבה.

    • הפרת חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2010 20:18

      ערב טוב קורין, באם החברה אינה מספקת לך את מה שהתחייבה לספק היא מפרה את החוזה (והוראות חוק נוספות) ואת רשאית לתבוע אותה ואף לדרוש פיצוי. ניתן להסתייע בעניין בעו"ד.