הטעייה במכירה

  • רכישת סלון איטלקי מסין ....
    יורם | 18/08/2010 12:19

    שלום רב , לפני כשנה רכשתי מערכת סלון מרשת ידועה אשר מתהדרת באיכויות גבוהות של המוצרים שלה . בעקבות כתבה ששודרה בטלוויזיה על כך שישנם רשתות אשר מצהירות על מערכות סלון מאיטליה ובפועל המערכת מיוצרת בסין . לגעתי יש כאן הטעייה של הציבור שהרי במחיר הזה לא הייתי קונה את מערכת הסלון . כמו כן גם להבטחתו של סוכן המכירות לגבי טיב הסלון או החומרים מהם הוא עשוי יש ספק רב . מה המלצתכם לעשות ???

    • הטעייה במכירה
      שלי גרשט, עו"ד | 18/08/2010 18:36

      הטעייה היא עילה לתביעה. יחד עם זאת יש לשים לב כי את יודעת בוודאות כי הסלון מיוצר בסין ויש לך הוכחה. ישנם מקרים שבהם המשווק טוען כי המוצר מיוצר בסין או במזרח אך בפועל החברה שמייבאת היא אירפאית או אמרקיאית. בעידן של היום הכל כמעט מיוצר במזרח ובמיוחד בסין. קחי לדוגמא את שברולט, מותג אמריקאי שלרב המכוניות מיוצרות במזרח אך עדיין תחת המותג האמריקאי. לכן יש לשים לב.