תביעה קטנה

  • חברת הכבלים דורשת תשלום גם אחרי ההתנתקות
    Marcsi | 12/08/2010 15:55

    לפני מעל שנתיים, בסוף החודש פניתי לחברת הוט על מנת לעבור דירה. הודעתי שיהיו רק יומיים לשיפוצים לרשת את הבית. הגיע טכנאי ורשם שבשבוע הקרוב,וסגרתי עיסקה. ביומיים שהמרצפות תהיינה פתוחות, יש לרשת את הבית. באו לרשת את הבית, הסתבר שאינם עומדים בעיסקה. הטכנאי הציע לי, לא להסכים לרשת עד שלא יתנו בכתב את העיסקה. הנציגה אמרה לטכנאי בטלפון "קודם כל תבצע את הרישות אח"כ נתווכח איתה" לפי עצת הטכנאי לא הסכמתי. דרשתי בפקס את העיסקה שסגרתי עליו. לא קיבלתי. הטכנא השאיר לי את הנייד שלו, שאם אסתדר בקשר לעיסקה, הוא יבוא מידית. השיפוצים הסתימו וחודש רדפתי אחריהם ולא קיבלתי לא רישות ולא עיסקה. אחרי חודש התחברתי ל"יס" והתקשרתי להתנתק מ"הוט". הנציגה אמרה שתתיתן עיסקה שלא יהיה לי כדאי להתנתק. הסברתי שמאוחר, כבר התחברתי ליס. הנציגה תיעדה את השיחה איתי כשיחת הצעת עיסקה. המשיכו לגבות תשלום. ביטלתי את ההוראת קבע, מאותו היום שהודעתי שאני לא מחכה יותר. כשביקשתי להחזיר את הממיר לא באו. כשהודיעו שהם באים זה היה בדיוק בשעות אח"צ שהודעתי שאחה"צ אני עובדת. ניגשתי למסור אישית את המימיר - לא הסכימו לקבל. עכשיו הם טוענים לעוד 3 - 4 חודשי תשלום, כי ביטלתי את כ"א, עם ההתנתקות. ועל כך הם מאימים בהוצל"פ.לא היתה לי שום התחיבות כשהתנתקתי. המצאתי אישור, שהדירה ההיא פונתה ולא חיברתם בכתובתי החדשה, והתשלום שאתם דורשים כבר גרתי בכתובת החדשה. הם מתעקשים שהשיחה היתה שיחת הצעת מבצע ולא לשם התנתקות. מה הם האפשרויות שלי? אני גם אמרתי טלפונית, שאתבע אותם על שבגלל שחיכיתי להם, לא התחברתי בזמן לחברת יס ועכשיו כל הרשות הבית חיצוני ומכוער. ידוע לי שבאפשרותי לתבוע בתביעות קטנות על הנזק שנגרם לי כי לא רישתו את הבית ועכשיו שה לא אסטטי. אך האם אני יכולה לתבוכ תביעה נגדית,להןצל"פ, ולהקדים מתביעה שלהם בהוצל"פ? או לחכות להוצל"פ ולהתנגד, או אז לתבוע תביעה נגדית? תודה

    • תביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 15/08/2010 09:49

      בוקר טוב Marcsi, ניתן לתבוע תביעה קטנה ורצוי לעשות זאת לאלתר, בטרם יפתחו נגדך בהליך הוצאה לפועל.

      • תודה! איך נקראת התביעה / התלונה?
        Marcsi | 15/08/2010 10:47

        תודה ליעוץ! איך נקראת התביעה? תביעת נגד? יש להגיש בתביעות קטנות.עוגמת נפש? הטרדה? ניצול ציני של אפקט הפחד מתביעה בבית משפט? מה לציין?