מוזמנת לעיין בתגובתי וגם להמתין לאפי

  • העברת מקום דיון
    טלי | 11/08/2010 17:15

    אהלן, קיבלתי בקשה להעברת מקום דיון בנוגע לתביעה שהגשתי בתביעות קטנות. תבעתי את הנתבעים על שביצעו שיחות על חשבוני. השיחות עצמן נעשו בארה''ב. הנתבעים טענו שהסמכות לדון בתביעה היא לפי מקום מגורי הנתבעים בחיפה. אני הגשתי את התביעה לפי הנחיית ביהמ''ש בפ''ת, שם נאמר לי שהסמכות לדון בתביעה היא במקום בו נוצרה ההתחייבות, כלומר בעיר ראשלצ בה פועלת חברת 012 דרכה בוצעו השיחות שהן עילת התביעה. מי צודק? תודה

    • מוזמנת לעיין בתגובתי וגם להמתין לאפי
      מישהו | 13/08/2010 01:30

      שלום, פעלת כמו שצריך ( יכלת אגב להגיש את התביעה בביהמ"ש הקרוב למגורייך, אני מעריך כי הספק אינו צד בעניין כלל ולכן לא היה צורך כלל להכנס אלמנט כתובת שם העסק). בכל מקרה, את שלך עשית, אם יש לצד השני בעיה כלשהי, הוא אינו אמור להעבירה אלייך אלא לבית המשפט בבקשה להעביר את הדיון למקום אחר אולם אין זו כאמור בעיה שלך, תני לנתבעים לשבור את הראש בכל מקרה, אך ורק בית המשפט יכריע בסוגיה ורק כאמור במידה ואכן תוגש אליו בקשה כלשהי. מיותר לציין כי אילו יופיעו הנתבעים למשפט יינתן פסק דין בהעדר. בהצלחה

      • מישהו
        מישהו | 13/08/2010 01:31

        בשורתי האחרונה כוונתי היתה אילו לא יופיעו הנתבעים למשפט ולא כפי שנרשם

    • העברת מקום דיון
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/08/2010 10:22

      טלי שלום, ישנן מספר חלופות לפיהן יש לקבוע את הסמכות המקומית של ביהמ"ש. אחת מהן היא מקום מגורי הנתבע. חלופה אחרת היא מקום יצירת ההתחייבות או המחדל שבגינו מוגשת התביעה, אשר יתכן ויש לראות אותו כמקום ממנו פועלת החברה (אם כי זה עניין לפרשנות בימ"ש). בכל אופן, באפשרותך להתנגד לבקשה על-בסיס הטענה שניתן לתבוע גם בפ"ת או לחילופין להסכים להתדיין בחיפה. שבת שלום ושיהיה בהצלחה.