חוק הטכנאים

  • האם מגיע לי פיצוי בגין חוק הטכנאים
    גילה | 10/08/2010 06:41

    לפני כחודש התקנתי מזגן חדש, לאחר שבוע התברר שהמזגן אינו מותאם לחלל הדירה ועל כן סוכם כי יגיע מתקין להחליף במזגן בעל עוצמה גבוהה יותר. ההתקנה נקבעה לאתמול בין השעות 17.00 ל19.00 . היו אמורים להגיע שני טכנאים, חשמלאי שהגיע בזמן והלך והמתקין של המזגן, שהיה אמור להגיע עד שעה. 19.00 הוא יצר איתי קשר ומסר שהוא מאחר ויגיע ב21.00 אמרתי לו סבבה, עד השעה 21.15 בערך הוא טרם הגיע יצרתי איתו קשר הוא מסר שהוא עדיין בהתקנה ויגיע בערך עוד שעה, ביררתי איתו את זמן ההתקנה הנדרש מסר ששעה אמרתי טוב. אחרי 22.16 הוא מסר שהוא עכשיו סיים את ההתקנה ובדרך - אמרתי לו שמע השעה כבר מאוחר אני לא בטוחה שיש טעם שתגיע, הוא אמר תני להגיע ואחרי זה תחליטי אם יש טעם או אין טעם. בשעה 22.40 כשהוא עדיין טרם הגיע ולאחר שהוא ציין שהוא נמצא בעיר מגורי שהיא קטנה והדרך לא אמורה לקחת יותר מ-20 כדי להגיע לביתי מכל נקודה שבה הוא נמצא - יצרתי איתו קשר (והוא לא היה במהלך נהיגה) ואמרתי לו שאני מאוד מצטערת אבל כבר מאוחר ואין עניין בהתקנה שתסתיים קרוב לחצות מאחר ואני צריכה גם לקום לעבוד מתישהו. שאלתי היא האם מגיע לי פיצוי מהחברה בגין זאת? במידה וכן אם החברה מסרבת למי עלי לפנות בתודה מראש גילה

    • חוק הטכנאים
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/08/2010 23:14

      ערב טוב גילה, ספק אם המקרה עומד בדרישות החוק, ואולם, אני בהחלט ממליץ לפנות אל החברה בכתב ולדרוש פיצוי של 600 ש"ח תוך איום בהגשת תביעה. באם החברה לא תשלם (או תגיע איתך לאיזה הסדר) יהיה מקום לשקול הגשת תביעה.

      • חידוד הנושא
        גילה | 12/08/2010 07:49

        אפי שלום, תודה על המענה. לאחר קריאת המאמר באתר " חוק הטכנאים: הטכנאי איחר? זכותך (לפעמים) לדרוש פיצוי!" אני מבינה(נכון אני מקווה) כי מבחינת מסגרת הזמן מגיע לי פיצוי. האם יש סיבה אחרת בגינה לא מגיע הפיצוי או שהבנת לא נכון את הכתוב. ומדוע עלי לשקול הגשת תביעה אם בעצם זה אינו עומד במסגרת החוק בתודה מראש גילה