תביעה נגד מכון כושר

  • בבקשה התייעצות לגבי נקיטת הליכים אפשריים
    שיר | 02/08/2010 14:56

    שלום, לפני כחצי שנה (+) נרשמתי לחדר-כושר חדש בסביבת מגוריי. על המנוי שילמתיי בצ'קים (צ'קים שניתנו מראש לשנה עבור כל חודש וחודש) במהלך תקופת המנוי נאלצתי לעשות הקפאה של כ3.5 חודשים בשל בעיה רפואית . כשבמהלך התקופה הזו הצ'קים עבור החודשים הללו נפדו. חזרתי להתאמן בחדר-הכושר לאחר שבריאותית יכלתי לשוב ולהתאמן. כעת , בהפתעה גמורה , קיבלתי הודעה כתובה (וגם כל לקוחות החד"כ) שחדר-הכושר נסגר מתחילת החודש . כנראה בשל קשיים כלכליים. יצרתי קשר עם המספר שהופיע בהודעה לבירור פרטים והוסבר שלי שהמכון נסגר בשל בעיות כלכליות וכו'.. ולגביי כל העניין הכספי, רואה חשבון של המקום ייצור קשר עם הלקוחות תוך 7 ימים לכל היותר. אכן יצרה עימי קשר (ככל הנראה רואת החשבון) וזו טענה שיש לבוא לאסוף את כל הצ'קים שטרם נפדו (הם קבעו את השעה והיום , בין אם מסתדר או לא מסתדר לי , זה המועד היחידי...) כששאלתי מה קורה לגבי אותם הצ'קים שנפדו כשלמעשה הייתי בתקופת הקפאה... נאמר לי שאין מה לעשות , הם לא ייתנו לי החזר על כך , שהמכון נקלע לקשיים ואין מי שישלם וכו' וכו'....מיותר לציין , שהדיבור שלה היה גועלי מאוד... כמו כן , היא טענה שלא ייתכן שנתנו לי הקפאה של 3.5 חודשים כשהמקסימום של הקפאה שהם מרשים היא של חודש. הסברתי לה שההקפאה היתה בשל סיבה רפואית . ודבר שני , החוזה שאני חתמתי עם המכון אינו סטנדרטי , אני ביצעתי בחוזה המון שינויים והם אישרו בחתימתם את כל השינויים שביצעתי בסעיפים השונים . כשסירבתי לקבל את הטענה הזו שלא אקבל את כספי חזרה ,היא אף אמרה לי שאפנה לערכאות... אבל כשביקשתי פרטים (לגבי בעלי המכון , כדי שאדע את מי לתבוע) היא סירבה למסור לי פרטים. אני רוצה לפנות לבית משפט בשל כך .לא נראה לי הגיוני שאני צריכה לוותר על הכסף ששילמתי לחינם עבור תקופת ההקפאה מבלי שאזכה לראותו בחזרה. אם כך , שאלותיי: 1. האם זה חוקי שלא יחזירו לי את הכסף ששילמתי עבור תקופת ההקפאה? 2. האם הסירוב של רואת החשבון למסור לי פרטים על בעלי המקום הוא חוקי? 3. כיצד אוכל להשיג את פרטי בעלי המקום וכיצד אוכל להגיש תביעה כשאינני יודעת מי הנתבע או/ו כתובתו? (הכתובת היחידה שידועה לי היא של המכון כושר שהינו סגור כעת....). כמו כן , על הצ'קים שכבר נפדו מופיע הח.פ של המכון ומספר חשבון הבנק שזוכה. מה ניתן לעשות עם פרטים אלו? האם הם מספקים לצורך הגשת תביעה? 4. מה חשוב שאציין או/ו אצרף לכתב התביעה אם זו האלטרנטיבה היחידה שעומדת לרשותי? 5. האם יש פעולות נוספות שאוכל לנקוט בטרם הגשת תביעה? תודה מראש על המענה

    • תביעה נגד מכון כושר
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2010 17:11

      שיר שלום, לא נוכל להתייחס לכל ההיבטים של העניין במסגרת מצומצת זו. בעיקרון, מספר ח.פ. - הוא המספר הרישומי של החברה במרשם החברות, מה שאומר שהמכון נוהל ע"י חברה ושעליך לתבוע אותה (במדה ואכן יש לתביעתך בסיס, ע"פ החוזה). את פרטי החברה תוכלי לברר באתר משרד המשפטים. עליך לקחת בחשבון שבאם החברה נכנסה לפירוק, יתכן וגם אם תזכי בתביעה לא יהיה מהיכן לקחת את הכסף.