פיצוי מהדואר

  • פיצוי מדואר ישראל
    אקו | 20/07/2010 19:18

    שלוםאיני בטוח שאלו הדינים הנכונים אבל אנסה.דואר ישראל אבד חבילה רשומה מאנגליה שהיתה אמורה לחזור לשולח בדואר ים אלא שהם טוענים שלפי החוק הבינלאומי רק השולח מחול זכאי לפיצוי וגם זה אפילו לא חצי משווי החבילה.הם שלחו פעמיים הודאות אובדן לעסק אך העסק התעלם השולח לא מוכן לדרוש פיצוי בטענה שמאחר וזה לא נשלח אליי בים אלא באוויר אני הוא צריך לבקש פיצוי מהדואר! סכום העסקה הוא 432 שח וזה כבר גזל[ועדיין...] אנרגיה מיותרת.אתמול נדחתי שוב על ידי בית העסק .אלמלא האבדה הייתי אמור לקבל החזר מלא אבל במקום זאת קבלתי  עצבים מיותרים.איך ניתן לקבל את כספי חזרה?משפטית זה חכם?

    • פיצוי מהדואר
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/07/2010 19:44

      אקו שלום, לצערי לא הבנתי מה קרה. נסה לכתוב שוב בצורה מסודרת. בכל מקרה, ככל שמדובר בדואר ישראל סכום הפיצוי (הנמוך יחסית) שניתן לתבוע מוסדר בחוק.

      • מסביר שוב
        אקו | 22/07/2010 20:26

        הדואר אבד חבילה מחול שהיתה אמורה לחזור לשולחוהוא מודה בזה בכתב .השולח לא מוכן להגיש תביעה לפיצוי בטענה שלא הייתי אמור להחזיר בדואר ים והדואר טוען שאיני  זכאי לפיצוי .נראה לי שרירותי ולא הגיוני.האם ישנה עילה לתביעה קטנה?

        • אובדן דבר דואר
          עו"ד אפי אהרונוב | 23/07/2010 09:57

          אקו שלום, אני עדיין לא בטוח שהבנתי מי נגד מי...בעיקרון, מי ששלח את החבילה שאבדה רשאי לתבוע את הפיצוי הקבוע בחוק הדואר (455 ש"ח).

          • "עדיין לא מבין מי נגד מי"?מה לא ברור?
            אקו | 23/07/2010 17:27

            האם יש לי עילה לתבוע את הדואר,אם בית העסק לא משתף פעולה?פשוט