מוזמנת להכנס אבל גם להמתין לאפי

  • דרישת תשלום עבור תיקון טעות של מוקדנית
    מרינה | 20/07/2010 16:20

    שלום אני מזה כבר פעם שלישית מזמינה נופש בחו"ל דרך חברת ואלה טורס. פרטים שלי ושל ילדיי במערכת שלהם. לכן במסירת מ"ז שלי הם מעלים את כל השמות וכל הפרטים אחרים הנדרשים.. למען הצדק, תמיד הייתי סביעת רצון מחברה וציינתי את זה בכל הזמנה. הפעם, הזמנתי טיסה לדנמרק, כרגיל לא הקראתי שום שם, לא שלי ולא של ילדיי, רק ממ"ז שלי, וכרגיל מוקדנית זיהתה אותנו לפי הזמנה הקודמת (השנה). בסוף השיחה,כמו בהזמנות הקודמות, נשלחו אלי פרטי הזמנה לאישור. בכל הזמנות הקודמות, בכותרת שקדמה לחלק עם פרטי הזמנה, היתה פניה אישית אלי כמזמינה שירות: (נראה ככה): לכבוד XXXXX מרינה: אישור הזמנת שירותי תיירות אני הח"מ XXXX מרינה מ"ז XXXXX מתחייב/ת לשלם לחברת וואלה טורס את תמורת הזמ נת שירותי ..... תנאי ההזמנה ................................... חתימה מרינה XXX ---------מ"ז-------------- בחלק "פרטי הזמנה" לא מציינים שמות וכמות נוסעים - רק פרטי טיסה מלון כ"א ותשלומים בחלק "תנאי הזמנה" דברים כללים בלבד, בין היתר דרישת תשלום סך 100% מסכום העסקה בביטול מכל סיבה - בניגוד לחוק הגנה לצרכן. דבר זה אני מחזירה בציון "מאשרת את פרטי ההזמנה". בפעם אחרונה קיבלתי דוא"ל זהה, עליו חתמתי. כאשר קיבלתי כרטיסים אלקטרוניים, מספר ימים לאחר אישור ההזמנה, גיליתי ששם של אחד הילדיי רשום לא נכון. פניתי לואלה וקיבלתי דרישת תשלום 100יורו על תיקון. ביקשתי אחראית, והיא גילתה שהפעם (אבל רק הפעם - יש לי צילומים של הזמנות הקודמות) בדוא"ל, בשדה "אל:" רשומים שמות כל הנוסעים, כולל שם לא נכון של ילד. והיא טענה שזה משאישרתי. עם לא היו לפניי הזמנות הקודמות, בהם רק שם שלי הופיע בשדה " אל:", למרות הזמנות למספר נוסעים, גם אז היתי טוענת שזו פניה למזמין ולא פרטי ההזמנה שאישרתי. אבל הזמנות קודמות מולי - לכן אני עומדת על כך שאני לא צריכה לראות בשדה "אל" את פרטי ההזמנה. אני טוענת שהטעות נובעת מכך, שמוקדנית לא העתיקה את הפרטים נכון - דבר שיכולתי לגלות רק כאשר קיבלתי כרטיסים. והטלת השמה עלי - נסיון התחמקות מאחריות. הגב, בפניה לחברת התעופה אישורו לי שתשלום עבור תיקון 75 יורו ולא 100 כמו שנדרשתי לשלם על ידי ואלה טורס. האם ואלה טורס צודקים וזו טעות שלי? אגב, משום מה, הקלטות של שיחה נעלמו, למרות שהם בעמצם אמרו שכל השיחות מוקלטות. האם יש לי הילה להגשת תביעה נגד חברה? תודה מצטערת שיצא ארוך מדי.... אישור הזמנת שירותי תיירות אני הח"מ XXXX מרינה מ"ז XXXXX מתחייב/ת לשלם לחברת וואלה טורס את תמורת הזמ שירותי ..... (לאחר מכן מגיעים פרטי תשלום, פרטי טיסות ובית מלון אם קיים. אין פרטי נוסעים.

    • מוזמנת להכנס אבל גם להמתין לאפי
      מישהו | 20/07/2010 17:22

      אני מטפל בתלונות בחברת תיירות ולהלן תגובתי. ראשית, לא ציינת באיזו טיסה מדובר, צ'רטר או סדיר? אם צ'רטר, זה לא עקרוני, אין צורף לבצע כל שינוי ניתן לממש את הכרטיסים גם אם טעות בכיתוב. נצא מנקודת הנחה כי מדובר בטיסה סדירה. מבחינתך, הפרטים אשר אמורים להיות מפורטים על גבי כרטיס טיסה אלו הפרטים אשר הונפקו באישור הזמנתך, היות והחברה לא ציינה את פרטייך באישור ההזמנה, נופלת האחריות עליה בלבד. עליך לפנות מכתבה ולהבהיר כי אישרת את הזמנתך כפי שהתבקשת,כמובן להוסיף כי אילו היה מובא ליידיעתך השם אשר מונפק בצורה שגויה, היית וודאי מסיבה את תשומת ליבם לכך וכל המקרה לא היה קורה, אולם היות והחברה כאמור לא הביאה זאת ליידיעתך, עלייך לבוא בדרישה כאמור ולבקש מהם לספוג את מלוא סכום עלות השינוי.

      • תודה למישהו. נקודה אחת שמפריעה לי
        מרינה | 21/07/2010 08:29

        הטענה שלהם, שפרטים שגויים כן היו בגוף דוא"ל שקיבלתי. הם כתבו ככה: "אל:XXXMARINAYYYVLADZZZASAF" ואחרי זה היו פרטי הזמנה במסגרת שחורה נפרדת - ובתוכה לא היו שמות. ZZZASAF היה שגוי,והם טוענים שאני אשמה שלא ציינתי את זה אלא רשמתי "מאשרת פרטי ההזמנה" האם "אל:XXXMARINAYYYVLADZZZASAF" זה חלק מהזמנה? ואני לא צודקת? תודה על טרחתכם

        • תתייחסות בבקשה
          מרינה | 22/07/2010 21:50

          תודות!!

          • מוזמנת להכנס
            מישהו | 23/07/2010 09:52

            ראשית, נמתין לאפי, חשוב לקבל את חוות דעתו. לאחר שציינת כי נשלח אלייך מייל בשם שגוי,דעתי בנושא מעט חלוקה אולם אני אני עדיין בדעה כי הפרטים המצויינים באישור ההזמנה הם הפרטים אשר מחייבים ותקפים. יחד עם זאת, כן אפשר למצוא אחריות תורמת כלשהי אלייך היות וידעת באופן כלשהו כי שמך לא מצויין נכון וייתכן כי הדבר היה אמור לתת נקודה אדומה. המלצתי: להציע הצעת פשרה לספק בה תסכימי לשלם מחצית מסכום של 75 יורו כפי שהציעו, אגב, אני מעריך כי סכום ע"ס 75 יורו הוא מגלם בתוכו גם עמלת שינוי אשר נגבת על ידם ולכן הם בכל מקרה לא בדיוק מפסידים.. אני ממליץ להסדיר כאמור את הנושא בסכום של 38 יורו בלבד, פני בכתב,לציין כי את לקוחה קבועה,להוסיף כי הפרטים באישור ההזמנה הם אלו שמחייבים, ונסיעה טובה.

            • מחכה לעו"ד אפי
              מרינה | 25/07/2010 13:40

              רק פרט אחד נוסף - זה לא היה יכול להדליק לי אדום, כי בהזמנות הקודות היה שם שלי רק, כאשר הזמנה ל3 אמשים. תודה

              • אחריות לכירטוס
                עו"ד אפי אהרונוב | 25/07/2010 14:28

                מרינה שלום, אני סבור שיש לך אחריות, לפחות חלקית, לכך שהכרטוס נעשה באופן שגוי (כיון שאישרת את ההזמנה) ועל כן המלצתי היא להגיע לפשרה על חלוקת התשלום בינך לבין הספק.

                • תודה, אפי
                  מרינה | 25/07/2010 16:05

                  נסיון להעביר אשמה עלי, ברורה לי דיברתי עם אחראית, היא לא מכחישה שזאת תעות שלהם - אני לא הקראתי שמות שלנו, הם הוציאו אותמם ממאגר. ברור לי גם למה "נעלמה" ההקלטה. לא ברור לי למה פניה אישית נקראת הזמנה? גוף הזמנה הוא בנפרד מהשם שבפניה - מבחינתי הם יכולים לכתוב עבור משה משה - זה לא הזמנה. עובדה שיש לי מספר הזמנות כאלו, ובקודמות לא היתה רשומת שמות של אנשים עבור הזמנתי טיסה אלא רק של מחזיר כרטיס אשראי שצריך לאשר את ההזמנה. בכל מקרה אין שם עם מי לדבר - אז מה אני צריכה לשלם 100 יורו עם ראש בין ברקיים? סליחה על התעקשות שלי - זו לא סתם חברה שאליה פניתי פעם אחת - התרגלתי לסמוך עליה נסיוני הוקדם. תודה

                  • כוונתי היתה "בין ברכיים"
                    מרינה | 25/07/2010 16:10

                    סליחה על טעויות כתיב - כועסת :) הם לא מוכנים להדברות - שאני שספוג לי בשקט? תודה