מוזמנת לעיין בתגובתי

  • פיצוי בגין אובדת בגדים שנשלחו לגיהוץ במכבסה
    ויקי | 20/07/2010 11:47

    נתתי בתאריך ה- 20.5.10 שמלה ומכנסיים לגיהוץ. לאחר כשבוע טרם הוחזרו הפריטים למכבסה והמכבסה לא ידע היכן הם וביקשה לחפשם. לבסוף הודתה המכבסה כי השמלה והמכנסיים אבדו. להלן מס' עובדות: 1. עד לתאריך ה- 20.6.10 נאלצתי "לרדוף" אחרי המכבסה על מנת שתעשה כל שביכולתה למצוא את הבגדים בין אם זה טלפונית או ע"י הגעה ממש למכבסה (רוב המקרים). 2. בשבוע של ה- 13.6.10 בעלי המכבסה הבינו כי הם לא מוצאים את השמלה למרות נסיונותיהם וביקשו ממני להעריך את שווי הפריטים. 3. לקראת סוף אותו שבוע חזרתי אליהם בתשובה כי ביצעתי הערכה של מחיר הפריטים ושוויים 900 ש"ח. יש לציין כי שני הפריטים נקנו לפני כשנתיים ולכן היה לי קשה לזכור את מחירם המדוייק ולכן ביצעתי הערכה לפי מחירי היום אך לפי טווח המחירים הנמוך ביותר של מוצרים מסוגם/מותגם. 4. ביום ה- 20.6.10 חזרה אלי בחורה שעובדת במכבסה ואמרה לי שהם לא מחזירים יותר משווי של 10X שווי השירות (8 ש"ח) לפריט = 160 ש"ח בסה"כ ולפנים משורת הדין הם מוכנים לתת לי 250 ש"ח שהם כמובן אפילו לא מחצית מהסכום שביקשתי 5. ביקשתי מהנתבע שיגיע איתי לפשרה יותר טובה מספר רב של פעמים מכיוון שהסכום שהוא מציע לא הגיוני והוא סרב ואף סרב לדבר איתי ולכן כל המסרים הועברו ע"י אחיו או עובדת המכבסה לעיתים תוך כדי זה שהם משוחחים איתו ישירות בטלפון מולי. 6. בתאריך 25.6.10 ביקשתי החזר על שארית מנוי הגיהוץ שלי והוא ניתן לי וזו הפעם האחרונה שהצעתי הצעת פשרה ושוב נענתי בסרוב. אשמח לשמוע את דעתכם באם יש טעם לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. מעבר לעוגמת הנפש (שמלת החתונה שלבשתי בחתונת אחי....) יש כאן גם עניין עקרוני.

    • מוזמנת לעיין בתגובתי
      מישהו | 20/07/2010 13:29

      יש לעיין בהסכם בינך לבין בעלת המכבסה. וודאי יופיע סעיף המפרט את סכומי ההחזר בגין אובדן\ נזק. עייני בו ובידקי האם הסכום אשר הוצע לך הינו הסכום המקסימלי אשר מצויין בתקנון החברה. יחד עם זאת, אין זה אומר כלל כי כאן מסתיים המקרה אלא ההיפך ודעתי בנושא: אין כלל מחלוקת כי המכבסה התרשלה ויש מקום לפצותך, השאלה הנשאלה היא גובה הפיצוי, סכום של 900 ש"ח הינו גבוה ומצד שני סכום 250 ש"ח הינו סכום מגוחך. רוח הפשרה היא זו שתסיים את הסוגיה, הפני אליהם מכתב והציעי להם כאופציה אחרנה ( מכתב רשום עם הבהרה כי מכתב זה בטרם הגשת תביעה) פשרה בסכום של 750 ש"ח. במידה ולא ייענו, לתבוע, אני מעריך כי תיק זה יגיע למגשר ובסיומו תקבלי סכום של 550-700 ש"ח.. בהצלחה.

      • אבדן בגדים במכבסה
        עו"ד אפי אהרונוב | 21/07/2010 21:59

        ערב טוב ויקי, בעניין הזה אני יותר תקיף מידידי 'מישהו' וסבור שאת זכאית להחזר כספי מלא בגין הנזק שנגרם לך. היה והם 'סוחבים' אותך בטענות כאלו ואחרות את זכאית גם לתשלום נוסף. לטעמי יש מקום להגיש תביעה. ניתן להקדים לה מכתב דרישה להחזר מלא תוך איום בתביעה בסכום משמעותי יותר, באם דרישתך לא תיענה. שיהיה בהצלחה.