הטעיית לקוח

  • הטעית לקוח
    אילונה | 15/07/2010 13:15

    לפני כ3 שבועות מסרתי מצלמה דיגיטלית לתיקון לאחר שהיא נפלה ונגרם נזק לפלאסטיק חיצוני של העדשה. לאחר שקבלת הצעת מחיר לתיקון ושאלתי למה הוא כל כך גבוהה הרי מדיבר בחלק מאוד פשוט וקטן נמסר לי ע"י טכנאי שלא ניתן להחליף את החלק הבודד אלא חייבים להחליף את כל המנגנון של העדשה. נתתי את ההכסמה לתיקון ואחרי שהגעתי לקבל את המצלמה גיליתי שהוחלף רק חלק הפגום ולא כל המנגנון ובנוסף העדשה עצמה הייתה מאוד מלוכלכת. הטכנאי טען שאני שקרנית ולכלכתי את העדשה בעצמי וכמו כן שהוא לא אמר שהוא מחליף את כל המנגנון. הוא הציע לי להחזיר את המצלמה למצב שהיא הייתה ולבטל את התשלום עבור התיקון. לאחר שבוע נמסר לי ע"י עובד אחר שהו לא מתכוון לבצע זאת ולטענתו אף אחד לא הבטיח לי להחזיר את המצלמה למצב ההתחלתי. כמו כן אני רוצה לציין שאחרי התיקון המצלמה התחילה להרעיש כמו שזה לא היה לפני. האם יש לי כאן עילה לטביעה. יש לציין ששתי שיחות אחרונות מוקלטות.. תודה

    • הטעיית לקוח
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/07/2010 10:06

      אילונה שלום, ניתן לתבוע בגין הטעיה, ואולם באם אין לך הקלטות של השיחה הראשונית ביניכם, אין לך למעשה ראיות חותכות לטענותיך כך שהצלחת תביעתך מותנית ביכולתך לשכנע את ביהמ"ש בצדקת גרסתך (אל מול גרסת הנתבע).