תביעה ייצוגית

  • תביעה ייצוגית כנגד חברת "בזק"
    ליאור | 15/07/2010 12:18

    האם יש עילה? הנדון: פגיעה בשירותי "בזק" עם אי גילוי נאות ושינויים בשירותי בזק – בצורה כלל ארצית. שלום רב, חברת "בזק" משנה את תשתית בזק לתשתית NGN הקשורה לאינטרנט. על פי שיחה מוקלטת (שתשמש כראייה בבית המשפט וכך גם הוצהר בתחילת השיחה עם הנציגה) טוענת חברת בזק שמשרד התקשורת הוא זה המחייב אותה לבצע את השדרוג בכל הארץ. יובהר שנכון להיום לנו אין כל צורך בתשתית זו, לא ביקשנו ולא דרשנו שדרוג לרשת שכזו. בתאריך 13/07/2010 הודיעה חברת "בזק" במענה ממחושב ובמפתיע על כך שביום 14/07/2010 תבצע שדרוג לתשתית NGN וכן מסרה שצפויים שיבושים של כמה שעות מהבוקר ועד הצהריים בתשתית. עד כאן לעניין ההודעה מראש. למותר לציין שבעבר הלא רחוק השקיעה חברת בזק ככל הנראה סכומים מאוד מכובדים בפרסומות בפריים טיים כגון בתוכנית ה"אח הגדול" בערוץ 2 לגבי רשת NGN. להלן הבעיות שצפויות להביא לתביעת עתק כנגד חברת "בזק" (חברת התקשורת הוותיקה במדינה): 1. חברת "בזק" לא הודיעה בשום צורה בולטת לעין ו/או בכלל שבעת השדרוג קווי טלפון יכולים פתאום לא לפעול כראוי (גם כיום לאחר השדרוג) – דבר שהתרחש ומתרחש בצורה הולכת וחוזרת. 2. חברת "בזק" כלל לא ביקשה את רשותו של הלקוח לשדרוג שכזה. אלא עשתה זאת על דעתה בלבד. 3. חברת "בזק" כלל לא הודיעה כצעד של גילוי נאות על פגם עבור כלל הלקוחות שעבורנו הוא מהותי ומעניין הציבור לדעת היה אותו טרם כלל ביצעה שדרוג שכזה. הפגם בין היתר הוא בכוכבית 41 ובכוכבית 43. שכלל לא פועלות כעת ופוגעות באפשרות ההתקשרות שלנו עם אנשים ספציפיים למותר לציין שרק לאחרונה ביצענו יותר שיחות בצורה זו מקו הטלפון הזה. כך שאיכות הפגיעה מהותית היא. 4. החמור בעניין הוא כי חברת "בזק" בשיחה מוקלטת שהבעיה ידועה. וכלל לא טרחה לציין זאת מראש או לשאול רשותו של הלקוח לשדרוג שכזה. הגיעה עשתה כבשלה והרסה שירותים שהורגלנו אליהם מזה שנים. דבר שפותח את דלתות בית המשפט לתביעה ייצוגית כנגדה בנושא גילוי נאות ואישור הלקוח כלל לפגוע ולפגום במוצר הקיים מזה שנים רבות והורגל לשירות זה מזה למעלה מ- 7 שנים. 5. כצעד פשרה הצעתי בשיחה שביצעתי זה עתה שחברת "בזק" תזכה במחצית הסכום של התשלום הקבוע הווה אומר 25 ₪ כל חודש בחודשו מהתשלום הקבוע עד תיפתר הבעיה לחלוטין. לתדהמתי נעניתי בשלילה ותגובה שיש בה זלזול. חברת "בזק" סירבה לזכות בסכום כספי אלא בדקות שימוש של 200 דקות באופן חד פעמי. כלומר לא מספיק שהמוצר פגום הם רוצים שנשתמש במוצר הפגום שלהם ונשלם את אותו מחיר קבוע כאילו המוצר שלהם תקין. וכאמור לא מדובר אישית כלפינו אלא על כלל ציבור הלקוחות של חברת "בזק" המשודרגים לתשתית גם בלא רצונם ובלי לשאול אותם כלל על כך. דבר הנותן גושפנקה לפתיחתה של תביעה ייצוגית כנגד חברה זו עם שיפויים ניכרים לכלל הלקוחות המשודרגים. אולי ישנם עוד בעיות שיתגלו בעתיד? מי ידוע? הכול התגלה במקרה. 6. יובהר שהצעת הפשרה הייתה כדי לסיים את הדברים במקום ובעת הגשת כתב אישום כנגד חברת "בזק" ידרשו סכומים גבוהים בהרבה על רצף עבירות חוק הגנת הצרכן וסעיפים נוספים בנושאים הקשורים. 7. לחברת "בזק" יש 10 ימי עסקים להשיב לכתב זה בכתב בלבד לכתובת המופיעה מעלה של הלקוחה. כל סירוב להצעת הפשרה שהינה הצעת פשרה לגיטימית ביותר יהווה אישור לתביעה ייצוגית נגדכם וזאת עוד מטעמכם שלכם גם אם תכתבו שלא. 8. למותר לציין שיש לפרסם דבר זה באמצעי התקשורת השונים והדבר צפוי להביא לירידה ברווחיות החברה בכך שלקוחות רבים יעזבו אותה. 9. יובהר אף שבחברת HOT יש מהירות של 100Mbps בעוד ברשת NGN כעת ניתן לגלוש במהירויות פחותות בהרבה ועל אף זאת כותבת החברה בפרסומיה שזו הרשת המהירה ביותר בעולם – דבר שהוא הטעייה צרכנית על כל המשתמע מכך. 10. למותר לציין שלפני שנים רבות פרסמה "בזק" שהיתרון שלה הוא בכוכבית 41,43 וכעת עושה היא בשלה ופוגעת בשירות שהיה היתרון התחרותי שלה בזמנו לעומת החברות האחרות. 11. ראוי כי חברת "בזק" גם תזכה כל לקוח על יום השדרוג עצמו בהפחה של 10 ₪ מהתשלום הקבוע וזרת נוכח העובדה שלא ביקש זאת ונותר ללא קו טלפון. אני אישית שכחתי את הסלולארי שלי באזור גאוגרפי אחר של המדינה ובדיוק בתאריך 14/07/2010 הייתי צריך מאוד את הטלפון של "בזק" ולא היה קו כאמור. דבר שנטרל את יכולתי להעביר הודעות חשובות לצורך נושאים חשובים לי.

    • תביעה ייצוגית
      עו"ד אפי אהרונוב | 15/07/2010 17:39

      ערב טוב ליאור, בהגשת תביעה ייצוגית כרוכים סיכון וסיכוי משמעותיים ויש לבחון את העניין באופן מעמיק ופרטני עם עו"ד.