החלפת מכשיר

  • זקוקה לעזרה !!
    tuly82 | 12/07/2010 20:58

    קניתי סלולרי מתנה למישהו (רק מכשיר). לאחר שימוש של יומיים הוא הבין שהמכשיר לא מתאים לו (עוצמת הרמקול לא מספיק חזקה בשבילו- לעומת המכשיר הישן שלו). הוא הלך לחנות שבה קניתי לו את המכשיר וביקש לבדוק אותו על מנת שיחליפו אותו באחר. ביזבז שם איזה 3 שעות. המכשיר נמצא תקין - פשוט ככה העוצמה של הרמקול בדגם הזה... אני הלכתי בעצמי לחנות וכעסתי על היחס הגרוע שמקבל המתנה קיבל והזמן שביזבז שם. אמרתי להם שאחרי יחס כזה אני לא מעוניינת בהחלפת מכשיר אלא פשוט רוצה את הכסף בחזרה (לא זיכוי) ולככת לחנות אחרת לקנות מכשיר שונה. בחנות אמרו שבגלל שהאריזה נפתחה ונעשו שיחות אז אי אפשר להחזיר (אבל איך נדע שזה לא מתאים בלי להשתמש?!?!) יש מוצא בחוק? אפשר לקבל את הכסף חזרה במקרה כזה?

    • החלפת מכשיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/07/2010 12:30

      שלום טולי, בנסיבות שתיארת ולפי הוראות החוק התקפות כיום, אני סבור כי אינך זכאית לדרוש את ביטול העסקה. להבא כדאי לוודא אפשרות החלפה לפני שאת רוכשת מתנה לאדם אחר.