חילוקי דעות עם טכנאי מחשבים

  • תביעה נגד מעבדת מחשבים-תיקון מחשב נייד
    לילי | 12/07/2010 14:50

    שלום רב,ברשותי מחשב נייד ישן שהתקלקל. לבן זוגי בעבודה הציעו בדיקה חינם למחשבים ונתנו את המחשב לבדיקה. לאחר בדיקה אמרו לנו שככל הנראה זה לוח אם שהתקלקל, ושתיקון יכול להגיע גם ל 1400 ש"ח. בן זוגי אמר להם בע"פ משהו לא מחייב בסגנון - אם זה היה יותר זול, באזור 700 ש"ח זה אפשרי. לאחר כשבוע הם התקשרו ואמרו שהמחשב מתוקן ושצריך לבוא ולשלם 780 ש"ח על התיקון. התקשרתי ושוחחתי איתם ואמרתי שלא אישרנו את התיקון- והם העמידו אותי בפני מצב שאו שאני משלמת להם את מחיר התיקון- 780 ש"ח, או שהם מחזירים את המחשב למצב לא עובד ואני משלמת 250 ש"ח על העבודה של הטכנאי. מכיוון שהמחשב שלי היה "בן ערובה" ולא יכולתי לקחת מבלי לשלם, העדפתי לשלם את ה- 500 ש"ח הנוספים ולקחת את המחשב. לאחר שקיבלנו אותו בחזרה התברר שחלק אחר במחשב לא עובד- הבטריה. המחשב עובד רק במצב מחובר לחשמל- אני מציינת שוב שזה מחשב נייד. התקשרנו למעבדת התיקון שאמרו שזה לא יכול להיות ושהמחשב עבד. רק לציין שכשקיבלנו את המחשב חזרה בן זוגי בדק אותו- אמרו לו שהסוללה ריקה- והוא בדק שהוא עובד כשהוא מחובר לחשמל. שוחחתי איתם ואמרתי שחשבתי שכשאני נותנת את המחשב לבדיקה הם יתקנו את כולו ולא חלק והוא אמר שהוא בדק רק למה המחשב לא עבד ולא בדק את הסוללה, ושאצלם זה עבד. הם הציעו לי לקנות סוללה חדשה במחיר "הנחה" של 240 ש"ח, או לעבוד עם המחשב ככה- מחובר תמידית לחשמל. ובנוסף לכשהתרגזתי ואמרתי שזה לא הגיוני שנתתי מחשב עם סוללה עובדת והם החזירו לא תקינה- הוא אמר לי- "את מכירה את מערכת המשפט שלנו?"- כרמיזה ל- אם לא מוצא חן בעינייך נראה אותך תובעת אותי. כמו כן הוא אמר שאפשר להפסיק את ההתקשרות ביננו, הוא יחזיר לי את המחשב מקולקל כפי שהיה, יבטל את העסקה ואני אשלם "רק" את דמי העבודה- 250 ש"ח. מבחינתי אם מראש הייתי יודעת שתיקון המחשב יעלה למעלה מאלף שקלים לא הייתי מתקנת אותו ובייחוד לא משלמת להם על העבודה שלא בוצעה כפי שצריך. האם יש לי קייס בתביעות קטנות? האם יש גוף צרכני שיוכל לסייע לי? מבחינתי אני הייתי מעדיפה לקבל את כל הסכום ואת המחשב מקולקל בחזרה. תודה על תגובתכם,לילי

    • חילוקי דעות עם טכנאי מחשבים
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/07/2010 12:27

      לילי שלום, ניתן להגיש תביעה קטנה. כיון שאין לך למעשה הוכחות חותכות לטענותיך בע"פ, עליך לקחת בחשבון שביהמ"ש ישמע את גרסאות הצדדים בע"פ ויכריע כפי הגרסה שתשכנע אותו יותר (גם אם אינה נכונה עובדתית).