זיכוי או החזרת מוצר

  • זיכוי או החזרת כסף
    מיה | 12/07/2010 08:06

    שלום רב, לפני כחודש קניתי בחנות מסוימת עט מצגות. כשהגעתי הביתה ופתחתי את העט (מושכים אותו כך שהוא הופך להיות מקל הצבעה ארוך) הוא התפרק לי בידים. הגעתי למחרת לחנות וביקשתי להחליף. לא היה במלאי אז ביקשתי מהמוכר החזר כספי. הוא אמר שהספק שלו אמור להביא עוד תוך שבוע ואמר כי יתן לי זיכוי. כששאלתי אם עלולה להיות בעיה האם אוכל לקבל את הכסף חזרה, הוא אמר שלא תהיה בעיה. בינתים עבר כבר חודש ועדין לא הגיע העט לחנות. ביקשתי מהמוכר החזר כספי על מנת שאוכל לרכוש מוצר כזה בחנות אחרת והוא מסרב להחזיר את הכסף. מצד שני הוא גם לא מסוגל לספק לי מוצר תקין אחר. אמרתי לו שלפי החוק הוא אמור להחזיר לי כסף כי המוצר שמכר לי היה פגום. הוא אמר לי להביא את החוק וטען לחוצפתו הרבה כי אני שברתי את העט ושהגעתי להחזיר אותו רק אחרי שבוע. זה כמובן שקר וכזב. יש לי את הקבלה המקורית ואת הזיכוי ורשום על הזיכוי התאריך של יום למחרת הקנייה. פניתי לפני כשבוע בתלונה למועצה לצרכנות, אבל עוד לא התחילו לטפל בתלונה. חיפשתי באינטרנט מה אומר החוק ומה שמצאתי הוא באתר של אמון הציבור את המשפט "המוצר פגום - לא תקין, מקולקל, שבור, קרוע וכו' - נוהג פסול של זיכוי במקרה זה" וכמו כן קראתי את חוק הגנת הצרכן אבל לא ממש מצאתי מה הדין במקרה של מוצר פגום. מתייחסים שם רק להחזרת מוצר שלא עקב פגם. ויש את סעיף 14 שמתייחס לעסקה ברוכלות, אבל שוב לא מצוין הנושא של פגם. אודה לתגובה של עו"ד בנושא.. מיה

    • זיכוי או החזרת מוצר
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/07/2010 23:43

      ערב טוב מיה, באם המוכר לא סיפק לך מוצר באיכות שהובטחה לך ושעבורו שילמת הוא לא קיים את חיובו ע"פ חוק המכר, תשכ"ח - 1968 (ראי פרק ב' לחוק) ואת זכאית לדרוש החלפת המוצר או החזר כספי. באם המוכר אינו נענה לדרישתך ניתן לתבוע אותו ולדרוש החזר ופיצוי נוסף בגין הטרחה, עוגמת הנפש וכו'.

      • חוק המכר
        מיה | 13/07/2010 11:39

        תודה על התשובה. סליחה על הבורות, קראתי את חוק המכר באינטרנט, אבל לא מצאתי בפרק ב את החלק המתייחס לנקודה שציינת. לא מצאתי זאת גם בשאר פרקי החוק. האם תוכל לכוון אותי למשפטים הרלבנטים? אודה אם תוכל לצטט לי אותם.. מיה

        • עילת תביעה
          עו"ד אפי אהרונוב | 14/07/2010 12:23

          מיה שלום, בהנחה שהעניין יידון בתביעות קטנות, אין ציפייה ממך לנקוב בסעיפי חוק. מכל מקום, אם יש אי התאמה בין המוצר שנמכר לבין מה ששילמת עבורו, את קקונה פטורה מחיובייך כלפי המוכר (ראי סעיף 11 ושאר סעיפי פרק ב').