תביעה כנגד חברת הכבלים

  • הונאה של חברת הוט (שידוריי המונדיאל)
    טל | 28/06/2010 11:57

    שלום רב,לפני כחודש נכנסתי לגור בדירה שכורה, בדירה היה מנוי של הוט השייך לשותפה שנשארה בדירה, ועל המנוי היה התחייבות של עוד שנה.בעקבות פרסומות של הוט, החלטנו על רכישת טלוויזית LCD חדשה במטרה לראות את המונדיאל באיכות HD. התקשרתי להוט לברר פרטים ששם נמסר לי כי בהתחייבות חדשה בעלות חודשית של 330 ש"ח (למינ' 18 חודש) נקבל מתנה ממיר HD ואת שידורי המונדיאל באיכות HD ללא תשלום נוסף, לאחר בדיקה עם השותפה התקשרנו להוט, בדקנו שוב את תנאי ההתחברות והסכמו טלפונית לחידוש מינוי.לאחר התקנה ובדיקות הותקן ממיר הוט HD תקין בביתי.לקראת היום השלישי של המשחקים חזרתי הביתה לאחר שבת בבסיס (הנני קצין בשירות קבע), במטרה לראות את המשחק בערב באיכות HD. כאשר לתדהמתי המשחק שודר בערוץ 2 ובערוץ ספורט 5 HD אבל לא בערוץ המונדיאל. כאשר ערוץ ספורט 5 HD היה חסום.למחרת התקשרתי להוט לברר מדוע לא היה שידור והם טענו כי יש שידור של "ערוץ המונדיאל" אך הם לא אחראים לתכנים של הערוץ וכי הערוץ שייך בכלל לערוץ 1 ולא להם. אמרתי להם כי ההתחייבות שלהם כלפי הייתה עבור שידוריי משחקי המונדיאל ולא עבור ערוץ, ודרשתי שיפתחו את ערוץ ספורט 5 HD בזמן המשחקים בכדי לעמוד בצד שלהם של החוזה. נופנפתי ע"י כמה נציגי טלפונים עד שהועברתי למשהו בכיר יותר, הנציג אמר לי כי אין באפשרותו לפתוח עבורי את הערוץ המבוקש,שהבעיה היא שלי ואין בכוונתם לתת לי מענה. כאשר בקשתי לדבר עם נציג בכיר עוד יותר נמסר לי כי עלי להמתין כמה ימים עד שיחזרו אלי, בקשתי לנתק את המנוי ללא דמי התנתקות היות והם הפרו את החוזה ונימסר לי שגם זה לא יקרה.לצערי לא היה באפשרותי לראות את המשחקים של שעות היום אלא רק את המשחקים בערב ואת רובם לא זכיתי לראות באיכות המובטחת.אני מרגיש מרומה, שהרי את כל ההשקעה עשיתי לכבוד המונדיאל.אני מעוניין לתבוע את הוט על הפרת חוזה מילולי ועל עגמת נפש.לא היה הסכם כתוב ביני לבין הוט בשום נקודה בתהליך אלא רק הסכמים טלפוניים.האם יש לי עילה לתביעה?בתודה מראש,טל

    • תביעה כנגד חברת הכבלים
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/06/2010 14:09

      טל שלום, ניתן לתבוע את החברה ולטעון שהוטעית על-ידם בע"פ. בכל מקרה, להערכתי סיכויי התביעה נמוכים כיון שהבעלות על זכויות השידור במשחקים נדונה רבות בתקשורת בחודשים האחרונים, וספק אם יעלה בידך לשכנע את ביהמ"ש אחרת. אם אתה רוצה לקחת את הסיכון שהתביעה תידחה ותחוייב בפיצויים, תמורת הסיכוי לשכנע את ביהמ,ש שהוטעית, ניתן, כאמור, להגיש תביעה.