איחור בהגעת מזוודות

  • תביעה כנגד חברת תעופה בעבור איחור בהגעת המזוודה
    בועז | 27/06/2010 08:42

    נסעת עם ארקיעי לארבעה מים לאיטליה. לצערי אחת המזוודות לא הגיעה. המזוודה הגיעה בחזרה לידי שבוע לאחר שחזרנו לארץ.שאלתי - האם אני זכאי לפיצוי בהתאם להוראות אמנת וורשה (קרי - 25$ לק"ג) או שהפיצוי הנ""ל הוא רק במקרה של אובדן ואזי במקרה זה אני זכאי רק לפיצוי בגין הוצאות שהיו לי בחו"ל? מה לגבי עוגמת נפש? תודה

    • איחור בהגעת מזוודות
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/06/2010 10:04

      בועז שלום, בתי המשפט נוטים לפסוק פיצוי במקרים בהם בעל המזוודה מוכיח שנגרם לו נזק, עקב העיכוב. במקרים בהם העיכוב היה בחזרה לארץ, יקשה עליך להוכיח קיומו של נזק כזה. באם יש באפשרותך להוכיח נזק בר כימות, ניתן להוסיף לתביעה גם דרישה לפיצוי מסוים בגין עוגמת נפש. איני ממליץ לתבוע רק על עוגמת נפש, ללא פיצוי בגין נזק ממשי. בכל מקרה, מומלץ לנסות ו'לעשות שרירים' מול החברה ואולי 'לסחוט' ממנה איזו הטבה.

      • הבהרה
        בועז | 29/06/2010 13:06

        הבהרה - כוונתי האם אני זכאי, במקרה של איחור בהגעת המזוודה וקבלתה רק בארץ,לתבוע את הפיצוי על פי אמנת ורשה. הדגש הוא שלא נגרם אובדן אלא איחור בלבד. אודה להתייחסותך.

        • איחור בהגעת מזוודה
          עו"ד אפי אהרונוב | 29/06/2010 23:27

          בועז שלום, אני חוזר שנית - אם נגרם לך נזק כתוצאה מהאיחור, למשל: נאלצת לרכוש בגדים חדשים כי נותרת ללא בגדים וכיו"ב, יש מקום לדרישת פיצוי.