אישיות ציבורית

  • דמות ציבורית
    עקיבא | 16/06/2010 00:45

    לצערי לא מצאתי חומר כתוב על כך מה זה אישיות ציבורית, ואני מנסה להבין משהו: אדם המפרסם את עצמו (אינטרנט, עיתונות וכו') כמיסטיקן/מטפל, האם הוא נחשב כאישיות ציבורית? (הרי הוא מציע את שרותיו לציבור) או כשמדובר בסלבריטיז בלבד?

    • אישיות ציבורית
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/06/2010 16:49

      עקיבא שלום, יש לבחון את ההקשר הספציפי בו מובא המושג בכדי להבין למה הכוונה. נא פרט.

      • אתן דוגמא תאורתית לעניין
        עקיבא | 18/06/2010 17:01

        ראובן מציג עצמו לציבור בפרסומיו כמיסטיקן ומטפל, אך מבדיקת התוכן שהוא מפרסם על עצמו, ניתן לראות בבירור כי הוא מטפל.. בארנקיהם של הלקוחות. סעיף 15(2) לחוק לשון הרע מתיר לפרסם ביקורת (עם כל מיני סייגים כמובן) אם ראובן הוא דמות ציבורית, ולכן שאלתי אם אותו ראובן בעצם נכנס לאותה קטגוריה של "דמות ציבורית".לפרט מעבר לכך?