שירות נוסף

  • כפייה של שירות עמילות מכס ע"י דואר ישראל
    אלעד | 15/06/2010 10:59

    שלום,רכשתי מס' מוצרים מחו"ל שנשלחו אלי ב-4 חבילות שונות, בשירות דואר EMS. התשלום על המשלוח הועבר ישירות לחנויות,  והוא עבור משלוח המוצרים עד הבית. כשהגיעו החבילות לארץ שחררה חברת דואר ישראל(שהיא נציגת EMS בארץ) את החבילות מהמכס ללא בקשתי וללא ידיעתי. על שירות זה, שהתכוונתי לבצע בעצמי וללא כל עלות, גבו ממני כ-120 ש"ח לחבילה. בשום שלב בתהליך ההזמנה/המשלוח לא צויין בפני שהחברה תשחרר עבורי את המוצרים ותגבה על כך כסף, או שישנה אפשרות לשלוח בקשה מיוחדת לשחרור החבילות באופן עצמאי (מה שהתברר לי בדיעבד, לאחר שיחה עם דואר ישראל, כאפשרי).האם יש כאן עילה לתביעה כנגד הדואר? האם לא מדובר בהתניית שירות בשירות שאסורה עפ"י חוק הדואר?אציין גם שבסוגי משלוחים אחרים, חברת הדואר לא מבצעת באופן אוטומטי את שירות העמילות, אלא רק מציעה אותו למי שממתינה לו חבילה במכס.תודה!

    • שירות נוסף
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/06/2010 13:49

      אלעד שלום, יש לבחון את הסכם ההתקשרות/ההזמנה. על פניו, באם המשלוח הוא עד הבית אז מטבע הדברים גלומה בהזמנתו גם הזמנה של עמילות מכס.