עילת תביעה

  • אי קבלת טיפול שיניים ששולם מראש ע"י הלוואה מכלל.
    אחת | 13/06/2010 19:06

    ב12/2007- ביצענו תוכנית טיפול שיניים ל-3 מבני המשפחה על סך 28560. בכדי לשלם תשלום זה ניתנה אפשרות ע"י המרפאה, לשלם דרך מימון אישי מחברת כלל. אכן בוצעה הלוואה עם שטר חוב על הסכום הנ"ל\ לימים טיפל רק אחד מבני המשפח, והטיפול הפסיק מאחר והרופא לקה בליבו, ודחו אותו, שאר בני המשפח לא טופלו מטעמים אישיים. כיום בעלי עם שתל חלקי לא גמור, תוכנית הטיפול בפועל שבוצעה לבני משפחתינו עומד ת על סך 10000. בדרישה של ההחזר מול המרפאה דחו את בקשתוניו בתירוצים שונים, שלחנו מכתב אש התעלמו ולא קיבלנו שום תשובה בעינין, לארחתקופה שבה גם עברנו דירה המרפאות נסגרו, אבל בעליהן עדיין עם חברה פעילה של חברת ביטוח הנקראת תבונה, אבל כל הטלפונים וכל משהו שמזיכור אותם נעלמו מהשטח. בבדיקה מקיפה שעשעינו וחיפושים העלו חרס בידינו. עד שמצאנו מסמך של תיק בית משפט המאזכר את שם בעל החברה והחברות שרשומות על שמו. חוזה לא היה בידינו לא קיבלנו כזה מעולם. פניתי לחברת כלל אשר מהם נלקחה ההלוואה, וביקשתי להפסיק לשלם, אך הם טענו בפני כי מולם אין לי שום אפשרות מאחר ואת הכסף שהלוו לי נתנו לתבונה . ואני יסתדר מול החברה, והצהירו בפני כי אני לא היחידה. ביקשתי מהפ את החוזה- שלחו לי את החוזה לאחר זמן רב. שבו היה חתום ח.פ של חברה פעלה- חברת ביטוח תבונה- על שם המרפאה שטיפלנו בה. לאחר חיפושים של םהחברה שוב ושוב, וברור מעמיק הצלחתי למצור פרטים והגעתי אל חברת הביטוח שאותה מנהל, האדם בעל הח.פ שחתום על החוזה. המזכירה אמרה כן הוא כבר הסדיר את החובות מול כולם אבל לא סיים והיא תפנה אליו ותחזור אלי, אבל לא חזרה אלי, כפי שציפיתי, ועו טענה כי ההלוואה הינה על 21000 ולא על 28000, הוסבר למזכירתו כי שטר החוב בידי, זה הסכום שאני משלמת בתשלומים כולל מדד. ומחובתם להחזיר לי את כספי ששיך לי ולא קיבלתי תמורתם טיפול. מתברר שהיא טוענת כי שאר הסכום הןוא עלות פתיחת תיק בכלל, שאני שילמתי עבור טיפולים, אבל זה השתלם להם לתת לי טיפולים בסכום הזה כולל ספיגת הריבית, לא הבנתי את כוונתץה אני יודעת שאני מחזירה הלווה על סך28000 כולל מדד ואני חתומה על שטר חוב כזה, השאר לא מעניין. רצית לדעת אם אני ניגשת לתביעות קטנות, האם יש ליהזכות לדרוש עבור עוגמת הנפש, והחמרה בנזק השיניים, שכואב לי להוצי עליהם תשלום נוסף, וכסף שנמצא אצלהם ששיך לי ואני משלמת אותו חודש בחודשו כולל מדד. מה זכותיי, ומה סיכויי בעיניין.

    • עילת תביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/06/2010 17:00

      שלום רב, הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות נקודתיות ואין באפשרותנו במסגרת זו לחוות דעה ביחס לעילות תביעה, מבלי לבחון את הנסיבות וההסכמים בצורה מקיפה. ניתן לפנות בעניין לעו"ד.