הנה מה שכתוב בסעיף 5 לתקנה (תקנות כביש 6)

  • תוך כמה זמן צריכה הנהלת כביש 6 לתת מכתב על חיוב
    יוסי | 13/06/2010 16:14

    בנסיעה בכביש? האם אחרי 3 חודשים זה הגיוני? האם אין בזה התרשלות. חוץ מזה האם משלוח בדואר רגיל חשבון נחשב בתקנות של חוק כביש 6 כאילו נשלח ללא קבלת אישור מסירה? האם זה הגיוני שלתקנה כזו יש עילת קיום, שהרי היא הותקנה על ידי מתקין תקנות והחוק המקובל והנוהג כי רק במכתב רשום או פקס עם אשור מסירה זה יחשב כהודעה שהתקבלה כלומר אם זה בדואר צריך אישור הדואר. באה חברת הייוייז וטוענת שלפי התקנה גם מכתב שאינו רשום נחשב כאישור מסירה. היש טעם להעלות זאת בוועדת הערר , ואם ועדת הערר לא תקבל זאת, למי מערערים לאחר מכן? האם לבית המשפט המחוזי? תודה רבה.

    • הנה מה שכתוב בסעיף 5 לתקנה (תקנות כביש 6)
      יוסי | 13/06/2010 16:34

      הנה מה שכתוב בסעיף 5 - אופן המצאת מכתב: 5. דרך המצאת חשבון (א) חשבון יומצא לחייב - 1) אם הוא כולל חיובים בשל נסיעות בלבד - בדואר רגיל; ) 2) אם הוא כולל חיוב בשל פיצוי והחזר הוצאות - בדואר רשום; ) 3) אם הוא חשבון הנשלח לחייב על פי הסכם - בכל דרך שנקבעה להמצאת חשבונות בהסכם. ) (ב) חשבון שנשלח בדואר רגיל, לפי המען כאמור בתקנה 6, ושולמו בעדו, מראש, דמי הדואר, יראו כאילו הגיע לתעודתו ביום הרביעי שלאחר תאריך הוצאת החשבון. (ג) חשבון שנשלח בדואר רשום, רואים כאילו הגיע לתעודתו ביום הרביעי שלאחר תאריך הוצאת החשבון, אף אם סירב או נמנע החייב מלקבלו; הערת פקיד הדואר או חותמת בית הדואר בדבר הסירוב או ההימנעות יהוו ראיה לדבר. (ד) חשבון יכול שיומצא גם בדרך שלא כאמור בתקנת משנה (א), ויראו אותו כחשבון שהומצא כדין, אם הוכיח בעל הזיכיון את המצאתו. 6 על פסק דין של ועדת ערר של כביש 6 למי ניתן לערער- האם לבית המשפט המחוזי? או שצריך להגיש עתירה מינהלית למחוזי או לבג"ץ. תודה רבה.

      • עילת תביעה
        עו"ד אפי אהרונוב | 13/06/2010 17:01

        יוסי שלום, איני רואה פה עילת תביעה כלשהי לטובתך. אתה יכול, למרות זאת, לנסות ולפנות לערכאות אבל להערכתי תיאלץ לשלם את סכום הנסיעה ותחוייב בהוצאות נוספות מעבר לכך.

        • אין להם בעיה נגדי- כי אני ברגע שקיבלתי מכתב רשום
          יוסי | 13/06/2010 20:46

          לשלם- אז את סכום הנסיעה שילמתי מיד דרך המחשב באינטרנט אבל הם גם בקשו קנס ועל מה הקנס כי לדעתם קיבלתי את המכתב הלא רשום לפי סעיף 5 בדואר רגיל, ומכתב כזה לא קיבלתי לא יודע מאיזו סיבה. אני כשבוע לאחר הנסיעה בחודש דצמבר ניגשתי לאינטרנט נכנסתי לאתר כביש 6 ואזה היה אפשרות בדיקה אם אני חייב כסף- יצא טופס שאני לא חייב כל תשלום. כן גם ניסיתי להשיג אותם בטלפון 03-9081111 אך טלפון זה נראה לי כטלפון שנותן רק הודעות קוליות, תלחץ פה תלחץ שם תגיע למוסיקה ולא תקבל מענה אפילו תהיה שעתיים על הקו. בערר שהגשתי ערערתי על הקנס וכן גם כתבתי שאין להם אפילו מכשיר פקס לשלוח הודעה. דבר זה נראה לי תמוה ביותר. חברת הייויז שקיבלה את הערר החליטה לבטל את הקנס ובקשה ממני בטלפון כי אוותר על הערר. אני לא הסכמתי כיאני בקשתי הוצאות ועוגמת נפש על הטירטור וכי החברה הזאת היא חברה שאינה זמינה לציבור, על מנת לטפל בתשלומי אגרה,. קראתי מספיק פסקי דין בעררים בעיניין אגרות כביש 6 ולוועדת הערר נמאס כבר מהטענות הפליליות של אי רישום כתובת נכונה לבעל מכוני שקנה או קיבל מחמו או סבו, בקיצור חברת הייוויז כנראה תחטוף ממני הערות אשר ירשמו בפרוטוקול ועדת הערר ויפנו לשר התשתיות ולשר התחבורה לטפל בעיניין. לכאורה נתנו לאנשים הלא נכונים לטפל בעיניין הגבייה על מנת למקסם רווחים שלא כדין. עיניין התקנה הקובעת לפי סעיף 5 כי דבר דואר רגיל לעיניין כביש 6 דינו כדואר רשום לעיניין המצאה , אני לא מקבל את התקנה הזאת. כידוע רק המצאה כדין לפי חוק הוצאה לפעול תהיה המצאה, נכון שמשלוח דואר רשום על כל נסיעה עולה כסף, אך מי יכול להבטיח לך שהחברה אכן שולחת מכתבים לפי סעיף 5 , אולי לכאורה היא לא שולחת בכוונה על מנת לחייב את הנהג בקנס. מה דעתך , האם בשל התנהגות החברה אני אוכל לקבל הוצאות עבור הערר שהגשתי? תודה רבה.

          • עוגמת נפש
            עו"ד אפי אהרונוב | 14/06/2010 16:57

            יוסי שלום, לאור התיעוד המפורט והביטחון בצדקת הדרך איני מוציא מכלל אפשרות שתקבל פיצוי מסוים.