עילת תביעה

  • האם עילה מספקת לתביעה?
    naama66 | 08/06/2010 11:34

    שלום, ברשותי כרטיסייה לכניסה לבריכת הספורטן בזכרון יעקב. הספורטן החליף בעלים ב 1 מרץ 2009 ונקרא עתה קאנטרי זכרון. לאחר החלפת הבעלים צילצלו אלי לקידום מכירות מטעם הקאנטרי ובאותה הזדמנות אמרו לי שאוכל להמיר את הכרטיסייה שבידי בכל עת. בתחילת מאי 2010 הגעתי על מנת להמיר את הכרטיסייה ונאמר לי שזה בלתי אפשרי כי כונס הנכסים החליט שמ 1 ינואר 2010 אין המרות. השיחות שניהלתי עם נציגי הקאנטרי היו בדצמבר 2009 ובמרץ 2010 (הם צילצלו אלי). יומיים לפני בואי למקום עדיין נמסר לי בטלפון מידע כי ניתן להמיר את הכרטיסייה. אני מרגישה מרומה וכי אנשי הקאנטרי רק רצו לעניין אותי במנוי שלהם והטעו אותי לגבי הכרטיסייה - עובדה שגרמה לי להפסיד 315 ש"ח (11 כניסות מתוך 12).שכן יכלתי להגיע עוד בדצמבר 2009 ולהמיר את הכרטיסייה אם הייתי יודעת על השינוי בנהלים. בשיחתי הראשונה אמרו שיתנו לי 4 כניסות במקום 11 על מנת לסגור את העניין ואני אמרתי מתוך רצון למנוע ויכוחים מיותרים שיהיה הוגן אם יתנו לי 6 כניסות כי כעת המחיר לכניסה הוא 50 ש"ח ולא 35 ש"ח כפי שהיה בעבר. כשצילצלתי שוב נאמר לי שלא אקבל כלום. כמו כן סירבו למסור לי את ההחלטה בכתב למרות שתי בקשותי הרישמיות (דואר רשום). תוכלו בבקשה לייעץ לי אם יש עילה לתביעה באמצעותכם? אני מרגישה מרומה ויודעת על לפחות עוד לקוחה שנמצאת באותה סיטואציה. תודה רבה נעמה

    • עילת תביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/06/2010 20:14

      ערב טוב, לאור פרק הזמן הרב שחלף (למעלה משנה כאשר הפנייה המקורית הייתה באביב) אני מסופק אם תצליחי לבסס עילת תביעה. אני מעריך שלכל היותר תקבלי פיצוי סמלי ואם זה שווה בעיניך לבזבז זמן על תביעה, את יכולה לעשות זאת.

      • חישוב פרק הזמן לצורך תביעה
        נעמה | 09/06/2010 20:49

        שלום עו"ד אהרונוב ותודה רבה על תגובתך. אני לא בטוחה לגבי חישוב התקופה אליה התיחסת בתגובתך. התקשורת הראשונה של אנשי הקאנטרי איתי הייתה באמצע דצמבר 2009 ולאחר מכן במרץ 2010.זה הרבה פחות משנה. האם עובדות אלו משנות את דעתך בנושא? מה עלות הגשת התביעה בסכום זה (315ש"ח)? מעבר לכך שהעיניין עקרוני כמובן שלא ארצה להכנס להוצאות מיותרות. יש גם להתיחס לעובדה שזה יכול להוות תקדים עבור אחרים שקיבלו יחס דומה - בקיצור, יותר לטובת הכלל ולא רק למען עצמי. אודה לעצתך. בברכה, נעמה

        • מחכה לתשובתך עו"ד אהרונוב
          נעמה | 13/06/2010 06:11

          שלום, לאחר תגובתך הראשונית שלחתי מייל נוסף(09/06/2101)בבקשה להבהרה ועדיין לא קיבלתי מענה. מקווה לתגובה בקרוב,תודה ויום טוב, נעמה