מניסיון אישי

  • פסק דין בהעדר הגנה בתביעות קטנות
    זיו | 07/06/2010 14:15

    אני צריך עצה. הגשתי תביעה נגד חב' סלולר ו15 הימים מיום אישור המסירה חלפו להם לפני 3 ימים (בדקתי יש אישור מסירה בתיק) האם לבקש פסק דין בהעדר או שאין טעם כי בית משפט בד"כ יענה לבקשת החברה כאשר תבקש לבטלו. ההתלבטות שלי היא האם להגיש בקשה לפס"ד או ליצור עם החברה קשר לדבר איתם מה קורה. שאלה נוספת כאשר מבקשים פסק דין הבנתי שיש דבר שנקרא פסיקתה - האם יש חובה להגישה או שאפשר להגיש בקשה ובית המשפט כבר יכתוב את פסק הדין?

    • מניסיון אישי
      זהר | 07/06/2010 15:06

      עברתי חוויה כזאת לפני חודשיים אצל השופט אילן דפדי. מיד עם הגשת הבקשה הגישה הנתבעת, הפניקס ביטוח בריאות, את כתב ההגנה וזהו. למיטב הבנתי השופטים מתייחסים בסלחנות מלאה לאי הגשת כתב הגנה במועד. במידה ולא יוגש כתב הגנה עד לתחילת המשפט תוכל לבקש קבלת פסק דין ללא הגנה. הסיכוי הסביר הוא שהשופט ייתן להם עוד פסק זמן.

      • אשמח לקבל תשובה מעו"ד אהרונוב/אפשטיין  לת
        זיו | 08/06/2010 00:15

    • פס"ד במעמד צד אחד
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/06/2010 08:50

      זיו שלום, נטיית בתי המשפט היא לאפשר להגיש כתב הגנה גם באיחור. אף אם תגיש בקשה לפס"ד והיא תתקבל בטרם הגשת כתב ההגנה, החברה תוכל לבטל אותו בתואנות שונות. למרות זאת, אני ממליץ בד"כ כן להגיש בקשות כאלו, בעיקר כאשר מדובר בתביעה מול גוף גדול שאמור להיות מסודר, ולו בכדי ליצור מומנטום לטובתך. אין צורך לצרף פיסקתה לבקשה אלא רק לבקש מביהמ"ש שיתן פס"ד על בסיס כתב התביעה. שיהיה בהצלחה.