ביטול טיסה

  • דמי ביטול טיסה
    שחר | 03/06/2010 10:45

    שלום רב, הזמנתי טיסה דרך חברת נסיעות מסוימת. ההזמנה בוצעה דרך הטלפון לאחר שכמה ימים קודם לכן הייתי פיזית בסוכנות. מספר ימים לאחר מכן, ובטרם חלפו 14 יום, ביטלתי את הטיסה והזמנתי טיסה אחרת למקום אחר. גבו ממני דמי ביטול בסך 500 ש"ח. 1. האם מדובר בעסקת מכר מרחוק, חרף העובדה שקודם לביצוע ההזמנה בטלפון הייתי פיזית בסוכנות? 2. הבנתי שיש מקסימום של 100 ש"ח דמי ביטול בביטול עסקת מכר מרחוק ושהם לא יכולים לגבות ממני 500 ש"ח דמי ביטול, אפילו אם זה הופיע בגילוי הנאות - האם נכון הדבר? 3. מה מומלץ לעשות? תודה מראש!

    • ביטול טיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/06/2010 23:13

      ערב טוב שחר, קשה לדעת איך ביהמ"ש יסווג את העסקה שלך, לאור העובדה שהיית בסוכנות. לטעמי, כיון שהסגירה נעשתה טלפונית יש בסיס חזק לטעון שמדובר בעסקת מכר מרחוק, אם כי יש מקום לפרשנות שונה. היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק הרי שככל שביטלת את העסקה תוך 14 ימים מעת ההזמנה ולא יאוחר מ-7 ימי העבודה לפני מועד ביצוע הטיסה, יכולה הסוכנות לחייב אותך בדמי ביטול בשיעור של 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם. בנסיבות אלו אני ממליץ לעמוד על זכותך לבטל את העסקה בתנאים אלו. היה והסוכנות תסרב וזה יאלץ אותך לפנות לבימ"ש, יהיה עליך לשקול אם הסיכוי שווה את הסיכון (שתפסיד לגמרי את התביעה).

      • מוזמנים לעיין בתגובתיי
        מישהו | 04/06/2010 00:16

        אני נציג בכיר של חברת נסיעות ועיקר תפקידי הוא סוג זה של פניות. השאלה במקרה זה, באיזו צורה אישרת. את העסקה? האם חתמת במשרד על אישור ההזמנה או שאישרת זאת באמצעות נציג החברה? למיטב ידיעתי, לא יהיה ניתן לאשר הזמנה בטרם אישרת אותה ולשם כך עליך או לחתום במשרד או לחילופין לשלוח אישור באמצעות מייל או משהו דומה. הדרך בה אישרת את הההזמנה היא המפתח להכרעה בתיק זה. במידה ואכן סגרת טלפונית אז אתה אכן אמור לשלם קנס כפי שפירט אפי. פרט נוסף ,האם נותרו למועד יציאתך 7 ימי עבודה לפחות? בדוק זאת, ייתכן והחברה חייבה אותך היות והיו פחות מ-- 7 ימי עבודה ואז לא עמדת בחוק ולכן החיוב מוצדק.